Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2013 13:48 - Чета, чета и се чудя...от къде се навъдиха толкова милитаристични експерти.
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 360 Коментари: 0 Гласове:
0



A
Добре бе, господа дайте да се чукнем със свит среден пръст по главата, да си кажем "Да чукнем на дърво да не става" и да помислим. Армия, гордост, национални символи, ние ще им покажем на тях. "Булгар!Булгар!" дето викаше Алеко. Това хубаво, така на чашка пред екранчето хич не е лошо да се патриотства. Да де, ама войната е нещо ужасно. Направо - а бе няма нищо по-лошо от нея.(според моето скромно мнение,разбира се). И сега какво? Като ни казват: Ъ-ъ, мътиш, не мътиш - ще те ям...нещо не ви щем много, хич не сте послушнички. И к"во. Ще тръгнем да се правим на бабаити ли? Като господин Милошевич? Вижда ли някой някаква ама барем и минимална алтернативна развръзка? Видехме докаде докарва голия патриотизъм. И то не само сега и то не само той. Народът е казал: На гол гъз - чифте пищови! Сега точно, баш един конфликт(или дори конфронтация) ще бъде баш като масълце на филийката.

Ти си се гордей с това което си, пей си там "Велик е нашият войник", обличай си пред огледалото парадната униформа, ама гледай да има мир.Не заради друго, ами защото тук не говорим за това че си неравностоен противник, а за това, че си изключително неравностоен противник.Ти тия за Драгоман, "По пет на нож" приказки ги сложи там дето им е мястото - при ония с Хитър Петър и Златка Златното момиче.Тъй де, реализмът никому не е навредил, нали?

Принципи! "Свобода или смърт" и т.н.т.Хмм...а сопа де...оцеляването е сложна работа, особено когато нищо не зависи от теб. Може да се подървиш така за да си погъделичкаш самочувствието, ама иначе - стой далеч от кръвопролития, щот боли, не заради друго...

Народа е казал: "Преклонена глава сабя не сече я" ( ама кажи това на раята, не на бея) Това в скобите аз го добавям...

Сега като се завие, предполагам: Ти си такъв, ти си онакъв...иронии, сарказми, а бе...давайте...аз тъй мисля и туй то. image

B
Колкото до ракетите, аз нямам отношение към тяхното съществувание. Първо защото не съм експерт по каквито и да е било ракети ( поради идеологически причини на мен ми беше предоставена възможността да строя и бдя) и второ защото аз смятам че такъв род окончателни оценки могат да бъдат направени

само след обстойно анализиране на всичките "против" и "за" и то именно от хора запознати с този проблем.

Това което ме вбесява е първосигналната реакция на някои: "Щом не ни харесват, значи правим нещо правилно!" Не са ли подобни и последните думи на пресичащият на червено: "То требе да е станало зелено, бе"

Най-лесното е да се направи беля. Патили сме от такива бели и то нееднократно. Всяка излишна и недообмислена патриотарщина се заплаща прескъпо и за най-голямо съжаление най-вече от такива които са най-малко виновни за нея.Защото кой мре по окопите? Кой е този които страда след това?

Виж Босна,виж Сърбия, Косово, Хърватска, Словения, Македония...има ли някой от тях печеливш след всичките тези конфликти?

Поздрави на всички

Грациан

 

        14.1.2002 г. 01:45:47 
C

Господине, (да, точно Вие, който се криете зад прозвището Кракра)

предполагам Ви е известно как е завършил житейския си път Ботев.За най-голямо съжаление така са завършили и повечето от националните ни герои.

Наистина трепва сърцето когато се чуе "по пет на нож", но точно с тези бабаитска тактика горките войничета са гинели като мухи и окото ти не може да стигне края на българските гробове днес край Одрин и за какво? Каква стана тя на края? Я вземете сега една карта на Балканския полуостров и ми кажете в чии ръце е "непревземаемия" Одрин. Ама така, погледнете хубавичко там с каква боичка е оцветена територията.Да де...ама туй, ама онуй. На нас - космите ни пречат, демек.

Ако се загледате по стените на едно "небългарско" учебно заведение ще забележите портретите на разни брадати чичковци и дядовци, всякакви такива скучни и сериозни "авторитети", а сега се обърнете и погледнете по стените на българските - млади, с едва набола брада младежи още не вкусили насладите на живота. Тоя убит от "ортака", оня го предали като Исус за сребърници, трети се самоубил, четвърти - така, пети-иначе. Така е при нас - ние убиваме героите си млади и после гънем гърбове пред "хербария на българската бабаитщина".

Та, ако на Вас лично ви се мре за "каквато и да е идея" аз уважавам решението Ви и нямам и намерение да Ви спирам да правите с живота си каквото намерите за добре.(ами това си е Ваш живот в края на краищата), но моля Ви, не ми казвайте какво е добро за другите.Оставете ги те да направят избора си сами.

А иначе е наистина трогателно: Ние така - ние иначе. А бе ти знайш ли, че Крум пил вино от черепа на Никифор,хи,хи,хи,хи...е байно, к"во знайш ти...ние, вика първи в световната история сме бомбандирали със самолет. Прусаците на Балканите, ейй, тикво! И се черви, нашият и бие капата у земята...Като чуят че идем и бягат и се крият...а дечицата слушат и потръпват от умиление и в главите им набъбват концепциите:"Най-умните след евреите"; "България на три морета!!!"; "България-нация техническа".

Ако ме питаш мен. Такъв патриотизъм - тц, не кълвем...

 

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807711
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930