Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2013 19:02 - БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове:
0



Ето пак: отново и отново се зацикля дискусия относно етноса на Кирил и Методий. Therefore, eто и становището на дървената философия:
Най-вероятно е те да имат някаква си славянска кръвна нишка- DNA, hromozomes and other stuff like that ( едно от последните твърдения е: баща - влах, майка - славянобългарка), но да не забравяме: те винаги са били с византийско самосъзнание, а техните мисии са били не толкова с политически, колкото с религиозно-месиански цели.
 To be honest: Те наистина с апостолски жар са разнасяли словото Господно и целта им е била строго МИСИОНЕРСКА. Разбира се, други са използували този "дюшеш" за да разчистят политически сметчици, но да не забравяме и фактът че точно тогава и двата главни клона на баш-религията са се борили за налагането и пропагандирането на ТОЧНО НЕЙНИТЕ ИНТЕРПРЕТАЦИЙКИ. Именно тази борба е била използувана от цар Михаил-sounds like Michael (Jackson, right?image) - ex-Борис Първи за да изкопчи от двата колоса най-изгодното за него решение. В България, по стар народен обичай (традиция която продължава и до днес ) политическикоректното решение за идната съдба на населението се насажда "отгоре-надолу", като при това "глобализиране" бая глави на ПРИВЪРЖЕНЦИ НА СТОЛЕТНИТЕ ТРАДИЦИИ(предимно полиетични култове) са хвръкнали. Да не забравяме, че заобиколена от държави приели модната за сезона и доказано успешна за реализация хрисимонаселенноподдържаща религи, една държава основана на пагански ритуали и анархистичнозвучащи бабаити боляри не би имала нужната хомогенност и дисциплина за да устои на унфициралите вече своите духовни ( а от там косвено и политически ) приоритети комшии.
Да не забравяме, че години преди Кирил да измисли протокирилицата, братята-мисионери са сеели семето на християнството( и то с известен успех ) при вече приелите юдеизма наши брат""""чеди - хазарите. Да не забравяме, че и при моравската мисия на тяхната иновативна инициятива се е гледало с известно подозрение и самия Методий нееднократно бива ту хвърлян в тъмница, ту реабилитиран и назначаван на висш сановен пост.
Използуването на кирилицата по нашите земи е станало след смъртта и на двамата( които в интерес на истината, никога не са имали задачата да вкарат в правото лоно най-логичните субекти за християнизиране, според привържениците на България -пъпът на цивилизацията теорийки ). Именно след като вече се извършила "отгоре" глобализацията, Цар Михаил и най-вече синът му Симеон са разбрали, че за да не бъде само мимолетна задявка, РЕЛИГИЯТА СЕ НУЖДАЕ ОТ ДЪРЖАВНО СПОНЗОРИРАНА ПРОПАГАНДА. И се почнали тогава раздувания в бюджета на тогавашния еквивалент на МИНИСТЕРСТВО НА ПРОСВЕТАТА и разбира се, използуването на специалисти от ранга на Климент, Наум, Ангеларий и дружина...които въпреки спорадичния отпор на прародителите на БСП успели да глобализират съзнанието на народонаселението и по този начин го подготвили за вековна служба на идеалите пропагандирани от приказката за Светата Троица (които освен че му помагали, дето викаше старишина Иванов: по-леко да му влиза, също така били и властуващи в по-голяма част от онова на което днес му се вика Европа. Та още от тогаз сме си "барабар Петко с мъжете", както пък си му е и реда.
image

Редактирано от - Грациан на 25/5/2004 г/ 17:49:05

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 810048
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930