Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 20:10 - ДОСТОЕН ЖИВОТ 2
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 327 Коментари: 0 Гласове:
0



продължение
Та, както казахме по-горе, основната заблуда с която нашият герой - Гуджо е опияняван е именно фактът, че посредством ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на благата неговия живот ще стане по-хубав от песен, дето вика поета. Именно това е кюспето което левите партии слагат на кукичката, когато тръгнат да ловят избиратели. Ти ни избери и ще видиш как ще им ебеме майката на тия гадове, дето са ви смукали парите толкова години! И тъй като Гуджо, не е кой знае колко "бистър" както знаете, много лесно захапва и то барабар с блесната.
Ами, то ако помислиш, тези хора мислят двуизмерно и в тяхното съзнание ДОСТОЕН ЖИВОТ се постига най-вече като се отнемат ИЗЛИШНИТЕ ЛУКСОЗНОСТИ от БОГАТИТЕ и се раздрадат на бедните. Още са пред очите ми онези кадри от първите дни на падането на режима на Садаам в които ние видяхме на телевизионните екрани стотиците иракски мечтатели за ДОСТОЕН ЖИВОТ влачещи демодирани компютри с drive "А" , мивки в стил барокококо и даже различни на пръв поглед изобщо ненужни на багдатския тип Гуджо нещица като да речем - изпочупена факс машина или пък автомобилни гуми, но пък при този тип хора - авантата си е чист гювеч и в никакъв случай не се изпуска. И какво мислете, че ще стане при едно, айде да предположим, широко народно недоволство? Ами ще изпотрошат, значи нашите Гуджовци вилите и апартаментите на баровците ( дъ ибъ нихнуту мами, дъ ибъ! ), ще чопнат там я видеоплейър, я някоя малка пластика на Вежди Рашидов от там. Ще я продадат, значи и със спечелените пари ще се напоркат ( да речем). Верно е, че ще се постигне така леялното равенство. Тъпата мутра ( или там както искате да наречете богаташа) ще няма и Гуджо ще няма. Толкова...никакви предпоставки за развитие, инвестиции там, алъш-вериш...както и да е...примерът е наистина съвсем, съвсем примитивен, но в общи линии описва квинтесенцията на отношенията между ( както те самите обичат да викат ) ЕКСПЛОАТАТОРИ и ЕКСПЛОАТИРАНИ.
Следващата стъпка е разбира се, плаченето пред държавните институции за съответните социални реформи, които ще позволят на Гуджо да си живее така жадувания ДОСТОЕН ЖИВОТ. Ами как ще станат тия работи? Как "как", бе? Ами много лесно. Първо: Несимволично повишаване на всички заплати и пенсии. Второ: Връщане на всичките там онези институти с достойните заплати, подобряване на здравеопазването и разбира се, не на последно място революционен скок в образователната система!
Най-трогателното в случая е, че болшинството от лесноманипулируемите избиратели живеят в онези приказни води на "царя е добър, ама болярите го лъжат" и минат не минат две петилетки и хоп - в тиганчето. Тия, нашите, обещаха!. Нема, брато, разни физични закони да се гледат, няма да се отчитат всички ония вторични фактори, баланси, кредитни истории и разни такива икономически пички майни...не бе...Нашите обещаха и туй то.
Десномислещите, от своя страна, си мечтаят предполагам, за подобни на лявомислещите благинки, ама те барем знаят че са ковачи на собственната си съдба и не вярват на социалната алхимия на НАЙ-СПРАВЕДЛИВИЯ СТРОЙ. На тях им е пределно ясно, че основната задача на управляващите (дето им викате там ДЪРЖАВАТА ) не е да ти напълнят твоя джоб, а техния ( напълно логично и човешко, нали?), като между другото и извършват по нещичко ако им остане време. Освен това са запознати и с някои от най-елементарните физични закони свързани с материята.
image 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 810222
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930