Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2013 16:22 - ПОД ПОКРИВКАТА
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 309 Коментари: 0 Гласове:
0



ПОД ПОКРИВКАТА
Не ви ли прави впечетление, онази оксиморонност на бинарното образование доброволни отряди? Хем, доброволни, да го еба, па хем отряди? Докато доброволността, все пак е свързана в съзнанието на хората с дарение, било то на време, средства, умения и изобщо някакъв си там жест на индивида към обществото...за някакъв си там алтруистичен акт, свързан с добруването на извсетен сегмент от народонаселението, то отрядът е по-скоро формация с функции доста далеч от онова което светка лампичката на доброволността, нали?
Всички отряди, за които, аз лично, си спомням бяха все някакви такива предизвикващи страх в съзнанието ми. Като почнеш от легендарния отряд "Чавдар" ( който не го знам колко е бил легендарен по време на самата борба с фашизъмът и капитализъмът, тъй като не съм бил роден тогава, ама по мое време, когато се жънеха успехите от участитето в тероротуризма от началото на 40те по нашите земи и се делеше баницата, всичките тия ми ти чавдарци бяха гепили от парчетата с най-много сиренце), минеш през "другите" чавдарски (ония съставени от дечица в предпубиритетна възраст на които се инжектираше постоянно омраза към гадните изверги дето били експлоатирали пролетарията), пионерските и после комсомолските, бригадирските, военните, махаленските съставени от "най-верните синове на партията", слухтящи за нарушения срещу НАРОДНАТА ВЛАСТ. Все формации, които макар и доброволни по документ имаха точно толкова доброволна същност, колкото и доброволното ви отказване от ходене по чужди жени (мъже), след встъпване в брак с любимата(/ият).
Да не говорим за образованията от рода на "Ал Кайда", башибозуците, щурмоваците, тигрите, ККК и другите такива "доброволни образования"
( предполагам, притежаващи директно или индиректно еквивалента на семантичния заряд на думата"отряд", някъде в дъното на организационните си схеми ) имащи за цел да прокарарат посредством терор своите идеи, въжделения и модел за организацията на живота на "различните от тях".
Както се подразбира, подбудите за тази тимуровска акция, инициализирана от "баш патриотите" са доста прозрачни и човек трябва да е изключително наивен за да не усети, че целта на тия "доброволци" е раздаване на "правосъдие" на базата на библейски принципи "око за око, зъб за зъб" и че потърпевши в края на краищата ще се окажат членовете на малцинственните групи с "алтернативен начин на живот".
Всички знаем, че наистина има актове на роми, нарушаващи правни, етични и морални норми, но да не забравяме, че по същото време се извършват и не по малко такива и от "арийци", да го еба. Всичките тия бродерии из софийските улици, всичките тия конфликти между едни и други гяволета за преразпределение на пазари, трафик и зони на влияние са с дори по-голяма поразяваща обществото вреда. Тези хора не крадат кокошки и тухли, ами "зарибяват" сина ви и дъщеря ви с бял прашец, ама за теб Манго е гада, а Чевермето е просто екзотичен пичага с "Мерцедес".
Аз не искам да оневиня престъпниците от ромски произход. Престъплението си е престъпление, без значение кой го е извършил. След като имаме налице нарушение на закона, то и съответните нарушители трябва да си понесат заслуженото наказание. Точка.
Да де, но когато "разни адвокатчета с вид на сумо борци" тръгнат да формират бригади за разправяне само с един вид престъпност ( на етнична база) и дума не продумват за другите видове престъпност, човек започва да си вика: Хммм...а бе, има нещо гнило в тоя вид формирования на аматьори-правораздаватели. Ако ще се създават доброволни отряди, защо тяхната борба с престъпността се лимитира само до "бой на кокошкари"? Ако целта на тези формации е наистина борба с престъпността, защо не тръгнат да разследват и наказват корумпирани политици, продажни бюрократи, мафиотски формации, данъкоукриватели и всичките онези стотици разновидности на закононарушения, а са се насочили само и изключително срещу "строго профилираната етнична престъпност? Повтарям: Или си срещу престъпността изобщо или не си! Не може, то така...ама аз искам да ебавам маменцето само на циганьорите. Това тогава не е борба с криминалността, а борба с етнично малцинство и по всички хуманитарни закони е престъпление.
Колкото и опасно да е ( кой ги знае какво ще почнат да правят тия формации от хора с любов към "корегиране на кривици, посредством кривак", след като, примерно, редуцират ромската престъпност? Не са ли следващата жертва педерастите, куците, членовете на неприятна партийна организация или пък даже по-несигурните в собственните редици? ), айде да речем, искат си хората да се сдружават в такива формации и туй то. След като има демократичност, то и сдружаването би трябвало да бъде демократичен акт. Тук обаче, както казах, има едно бая голямо АКО!!! Стига това сдружение да не накърнява правата на други хора...представете си само колко невинни цигани ще пострадат попадайки в графата "покрай сухото гори и мокрото". Представете си вманиачени скинари, ( кой нормален човек ще тръгне да се записва доброволно в организация, чиято основна цел е преследване и разправа с другоетнични елементи?) патрулиращи групово някое ромско гето? Аз, лично, потръпвам, само при мисълта че нещо такова може и наистина да види бял свят...не забравяйте, че всичките тия формации дето са рязали гърла, избождали очи и разрязвали кореми са се зараждали именно по тоя идилично-пасторален начин, и винаги са се прикривали под покривката на която пише я РОДИНА, я БЪЛГАРИ, я нещо друго такова сърцеразтрепващо...
image 05 Aug 2005



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 810231
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930