Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2014 21:31 - ДАЙ МИ КУЛТУРА! ДАЙ МИ! ДАЙ! 2
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
0



Има и една друга категория творци на "културни продукти", чиито творби, за съжаление са моделирани според законите на "модерността" на институцията чийто продукт е творецът и които в общи линии не стават за нищо друго, освен за скучноват "културтенис"*. В плен на "онова дето каза капацитетът Х" за структурирането на творбата", те бълват направени според канона монотонни и скучновати "шедьоври" и подпивайки в модерния за деня там хоремаг модерното за деня питие обсъждат един с друг нищетата на народа и недалновидността на настоящите културни институции, които не бранели интересите на ТВОРЦИТЕ и...разни такива едни интелектуални приказки.
И после, се чудят нашите как така, значи, едни ми ти там тъпи копелета продават като топъл хляб разни идиотщини, а пък те дето учили в престижното учебно заведение трябва да мизерствуват като...ами като...хммм... като просяци и как обществото ги било смятало за ненужни и как държавата, значи, дето ужким трябва да се грижи за естетическите критерии на народа ги била изоставила и как кича се бил плъзнал и разните му селяндури диктували народните вкусове.
Ами, бакьов, народните вкусове са си народни вкусове и то баш заради това си се викат така, а не се викат да речем соцреалистични, дадаистични, артдекоистични или баухаустични. Народа си е такъв. Не можеш да го разбереш защо не ще да хареса онова ми ти дело, дето е направено според както пише в ония книги ( много от тях преводни, даже), спазени всичките му там рецепти за направа на качественна творба, а па...хората се изпотрепват да купуват ония ръбатите, чепатите и нестандартните глупости.
Добрата новина, е, че има и доста уникални творци. Такива които просто помирисват и усещат нещата. Намират се и неколцина даже дето са, дето има една дума ahead of their times, които утъпкват пъртината по която ще минават идните академични светила, които ще произведат следващата реколта от скептични интелектуалци.
Е, все още са епизодични прояви на световно ниво, но пък животът е пред нас и дето викат марксистите там - количественните натрупвания... а бе... вижда се светлина в тунела. Стига разбира се, да не си интелектуалец произвеждащ КАЛЪПНА КРАСОТА.
А иначе, народа си обича културата и туй то. Издига си кумири. Радва им се там, величее си ги, дундурка ги...па като им писнат вземат че си намерят други. Хей...ами че то при тоя широк асортимент - избор голям.


_________________________________________ ________________________
*културтенис е нещо като спорт за интелектуалци, като целта на играта е
културтрегерът А да похвали творбата на културтрегера Б, който да изрази възхищението си от тази направена от В, който пък се захласва пред таланта на Г, който от своя страна е почитател на творчеството на Д, който пък смята че Е е явление в родната култура...и т.н.т. докато творец Я затвори кръга от "посветени" поставяйки лавров венец на главата на творец А...и така...като в оня виц, дето щъркела си забил клюна в ануса и казал на жабока: Ха цинкулирай, с"а д"ти ебем майката".
image 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804015
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031