Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2014 17:25 - ДОКТОРЕ, ДОКТОРЕ
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 423 Коментари: 0 Гласове:
0



Докторе, докторе
искам джазово дете,
Мъжко, женско, що да е
само хулиган да е.*

Медицината, наистина се е превърнала в бизнес почти в цял свят. Гледам и тук - в Канада нещата не са кой знае колко по-различни. Въпреки че всеки канадец се гордее с безплатното си здравно осигуряване, мога да ви кажа, че когато нещата на такава "социалистическа" база, източването на "басейна" си е доста популярна практика. Пациентът става "стока" и несъвестни лекари просто съм чувал, че преглеждат "конвейрно". Има разбира се и много добри специалисти и много етични професионалисти, но самия "комунистически" принцип е просто врата отворена за abuse. А има ли врата, напълно естественно е тя да се използува. Поради тази причина, разбира се, здравеопазването гълта огромни суми от бюджета и накрая пак ние - пациентите си плащаме за гяволъка. Ако някой си мисли че БЕЗПЛАТНО е БЕЗПЛАТНО КАТО В ПРИКАЗКИТЕ И В СТОЛОВЕТЕ НА ЦК НА БКП, мога да ви кажа че не е. Все някой накрая плаща сметката и тоя някой сме ти (не баш ти, дето живееш в България, ами онзи другия, "дето и той като мен живее в Канада) и аз.
Онова което най-много ме дразни, мене лично, е онзи постоянен напън над добродушното население което оказват здравните организации свирейки на най-тънката му струна: ДАЙТЕ ПОМОЩИ ЗА...и тука като се почнат едни...рак, белодробни заболявания, бъбречни заболявания, heart and stroke foundation, не знам си какъв там синдром, незнам си каква там анемия и така до края на света...и всяка болница си урежда лотарии с билети от по сто долара, на всяко ъгълче висне по едно локално скаутче ( което е тукашния еквивалент на димитровско пионерче ) с касичка в която да пускаш за незнам си к"во...а да не говорим, че някои даже ти се обаждат и по телефона. Ужас, значи.
Аз, разбирам, да се събират пари за някои хора които умират от глад, пострадали са от природно бедствие или някаква си там панепидемия. Виж за това -давам, ама сега да тръгна и да дотирам МЕДИЦИНАТА ( тук става дума най-вече за хора с доходи надхвърлящи 100 000 долара на година) това вече си е нахалство.
Колкото до клиниката на Чирков, съгласен съм с Нели, че изглежда на световно ниво ( барем на снимката). За него също съм чувал доста положителни отзиви от бивши пациенти и съратници. Виж, като администратор може и да не го бива човека ( нямам сведения от първа ръка), ама пък за да изглежда заведението като ат всред свини, ще ме извинявате, ама това според вас не е ли това атестация за добре свършена работа?
Така че, най-лесно е да дръпнеш някой надолу и да го повлечеш към дъното на казана ( като в оня виц) където не само че температурата е по-висока но и концентрациата на сяра и гадни копелета е по-голяма.
image
_________________________________________ _________________________
*градски фолклор от средата на миналия век ( пеещ се по мелодията на
"Rock around the clock" - Bill Haley and the(his) Comets



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 806653
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930