Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2014 16:40 - КОЙ Е ПА ТОА С"А?
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
0



Дайте, както сме седнали така, в тоя ноемврийски ден да спретнем един дървенофилософски портрет на родния тарикат, дето отбира от всичко и който може ( ама за съжаление го мързи ) да оправи държавата, като започнеш от футбола, минеш през здравеопазването и просветата и стигнеш чак до икономиката. Така.
Първо. Нашия човек е доста хитър и изобщо не вярва на такива ми ти дървени философи като Евгений. Ами тъй де...тръгнал, значи, тоя нашия да оправя държавата, а я го виж на какво мяза. Нито подсриган там, както му се полага, нито се облича като хората, а седнал акъл да дава, да го еба.
И най-важното: Ами вижте го къде живее. В някакво си село Миндя. Еба ти. Как може човек да има доверие на някой който толкова години се мотка там из политическите кръгове и до сега да не си е спретнал там нещо както се подобава на капацитет? Кажи ми, ами можеш ли да вярваш на такъв?
Айде, разбирам не всеки може да си иззида барокококо замък с бойници и кули на някоя тучна ливада, не всеки може да си спретне дворец в битов стил с механичката му там, с миндерлъците и всичките ония лъхащи на националноотговорен капитализъм символи на проспериращ политик, ама барем нещичко в Бояна там, Княжево или Симеоново можеше, да го еба, да изпраска. А то, к"во? Миндя. Пфффф...и като гледаме от снимките - аскетичничко някак си и не се виждат нито позлатени аксесоари, нито пискюли там, нито даже някаква си маркова мебел, та да каже човек: Е, на тоя може да му се верва. Не бе, брато. Той даже сам си прави компотите и лютениците, като мен, да го еба, а па тръгнал акъл да ми дава. Е как да му верваш сега на такъв.
Ужким с тоя-оня лакти търка, а гледай ни с гаражче нещо там, нито с хотелче, нито с банчица или някаква си такава, дето се вика престижна придобивка да се похвали. Айде, да кажеш, че не може да се вреди в столичните игрички, там, ама като си в Миндя, а бе, не можа ли, аланкоолу, там нещо барем в спорта да се включиш. Айде да не е "Етър", ама барем за "Локо" - Горна Оряховица можеше да се вредиш, да го еба с тия връзки там. А той - к"во? Еба ти: Държавата не знаела какви ги върши, некадърни били управниците, прахосвала данъците, тинтири-минтири. Ами, бакьов, ти себе си не можеш да оправиш, па си тръгнал държавата да оправяш. Пффффф.
Баш така си мисли нашия тарикат, дъвчейки клечката за зъби и не можеш изобщо да му промениш мнението, ако ще и упавшита конасана да му направиш. Не бе, ще те гледа като етиопче - сладолед и мляскайки ще ти се смее на акъла. Нашия изобщо ( ама като казвам изобщо - това значи наистина изобщо) не вярва на някой който има възможност, а не се е облажил от директните си връзки с политикоправците. Такъв човек за него е пълен, ама
пълен будала и не само че не трябва да му се вярва, ами всячески трябва да бъде поругаван и заклеймяван.
Ами погледнете в този форум само, ха се появи някакъв материал на Евгений и веднага тарикатите забълбукват с мъдростите си отдолу. Особенно язвителни ( разбира се, по свой си там начин с перманентно повтарящи се тарикатски шаблончета като: оле боже, повече не може, Дайната пак се... и т.н.т ) са почитателите на преразпределителните теории, разните му там комуноиди от селища от градски тип, разни бивши домоуправители и всякакви такива девианти - остатъци от времето на "развитото общество" ( или както там му викаха на СИВ-социализма, че забравих точната формулировка).
И после разни хорица се чудят: Ами как така стана? Защо пак тия ни владеят? Ама нали аз гласувах против статуквото. Ама нали аз направих правилния избор, а па пак същите муцунки се връткат из медийните пространства. Пак същите мантри се предъвкват и пак са я свършили като кучето на нивата.
Ами така ще е, другарю тарикат. Ти си тоя който ги прави тия избори и докато не поумнееш - все така ще е. Вервай ми.
Аааа...знам, знам, че нема на къде повече да поумнееш, ама все пак...да си кажем и аз мнението, дето има една дума.
image
Евгений, а за теб отново image image и поздрав с "Double trouble" ( Eric Clapton - Just one night )
image  




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811384
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930