Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 17:30 - Борис Велчев - най-младият главен прокурор
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове:
0



Борис Велчев - най-младият главен прокурор
Аз лично нямам нищо против Борис Велчев. Сигурно е добро, сигурно е професионалист, с положителност е добър родител и начетен гражданин. Вероятно е съвестен и както викат, щял да си върши работата. Всичко до тук - добре. Но да седнат да ми разправят, че нямало абсолютно никой друг в тази държава който можел да изпълнява тази функция - ей точно тука вече, започва да се чувствува горчивината от факта че гледат да ти го турят ( ако можем да използуваме тази сексуална аналогия в случая). Как тъй бе, джанъм, няма нито един? Ами ако е толкова зле тази държава - да я затворят, бе...и айде всички - друм. Щом един, единствен човек е кадърен за даден пост - това не е държава!!!
Пак повтарям - няма нищо лошо в това че е бил внук на еди кой си ( ами ей на в Щатите президента също е син на еди кой си, губернаторът на Калифорния пък зет на еди кои си...да не говорим пък и за другите страни). Дори и да е най-кадърният човек на света - самият факт че е поставен с парашут и поставят всички пред свършен факт е грозничък. Нали?
image Вени, всичко хубаво, както казах и по-преди, човеко може да е разкошен, ама каква е тази държава която може да има само един единствен кандидат за този пост? Виж това не ми го побира акъла. Ако ще и самата Темида да е, пак няма да е правилно да кажат:Тя ще е!!! без дори да имат барем поне още 3ма - 4ма кандидата предвид.
А аз, колкото и да съм далеч в момента познавам лично барем трима превъзходни юриста които и ползуват компютри и знаят чужди езици и имат всичките достойнства за тази позиция. С положителност има барем още стотина които не познавам. Никой не може да ме убеди, че в България има само един - единствен свестен юрист, па ако ще и на клепките ми да се овеси.
Самото твърдение че само един човек може да заеме този пост е абсолютен автогол за имиджа на цялото ни правосъдие. Как искате нормалния избирател да вярва че превосъдието функционира, след като ачик-ачик му се казва - всичките освен Борис са капути и не могат да се справят с тая работа. Някак си е твърде пезевенско. Не мислиш ли?

image Вени, а още по-трагичното е, когато хората видят че дори и няма смисъл да се кандидатират (повечето от юристите са доста образовани хора и са запознати с Езоповата басня свършваща с и да мътиш и да не мътиш ще те ям).
Именно тази обреченост отвращава и хората само вдигат рамене и си викат: А бе аз ли ще я оправя тая крива нива. Да правят каквото щат...да де ама като започнат да правят каквото си щат, то обикновенно се оказва "мазило".
Няма ли конкурентност, има ли го онова чувство на "обреченост" (като в онзи виц: а бе, еби и не питай) нещата не вървят на добро.
Това и кара много от лумпениада да се втурне към алтернативни идиотски формации с приповдигнати имена. Колкото и да тъп Гунчо, не можеш да го баламосваш безкрайно с разни "властта е от Господа" и разни такива хептен прозрачни ПАРАДИГМИ...защото тия не си поплюват. Може и да са тъпички, ама като им писне на кура и току почнат да правят бели. Разбира се, ако те вземат власта ще стане 100 пъти по-лошо, ама а иди им кажи де. Ще ти издерат очите като стой та гледай.
Никога не трябва да бъде подценяван избирателя и да му се поставят такива едни КРАЙНИ РЕШЕНИЯ, колкото и да са правилни по същество.
Аз лично, Борис не го познавам, и ти вярвам че е всичко онова което казваш че е, ама я си сложи ръка на сърцето и ми кажи че не познаваш барем трима човека които биха свършили работата точно толкова добре колкото не (не по-добре, ами на същото ниво).
Ако не познаваш такива хора, то наистина нещата в България ( която не съм посещавал от 2000 година) са станали безизходни.
image 19 Jan 2006



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804069
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031