Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 12:44 - само цветът на скачащата жабка се променя
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
2



Айде, сега пък БСП да се била спасила...от кого? От самата себе си?
Докато не се разбере, че неволята е тази която ще избута каруцата прогрес няма да има.
Вместо да се мотат, протестират и вършат какви ли не деструктивни щуротии хората можеха да запретнат ръкавки и да тръгнат да изграждат собственния си рахатлък. Ама, не, бе брато...къде къде по лесничко е да чакаш някой друг да те оправи...и разбра се, все се намира човек и за тази работа и заради това си "винаги оправен" вместо винаги оправен.
В нормално функциониращи общества ( а гледам, че те намаляват на картата за съжаление) се поощряват инициативите за самооправяне. Дават се заеми за стартитране на бизнес, дават се данъчни облекчения за стартиращия период, облагоприятелствуват се бизнеси даващи поминък и т.нт...в общи линии очаква се индивидите сами да си подсигурят комфорта, а държавата да не им пречи.
За съжаление, като гъби след дъжд се множат общества в които се очаква ДЪРЖАВАТА да оправи живота на гражданите...хем по лесно, хем друг е виновен когато ти е празна паничката.
Да де, ама к"во се получава накрая - отиваш там, на мегдана, скачаш, обръщаш кофи и ревеш "Българи-юнаци"...тирана пада, да речем...и к"во...ами идват други, които бяха там и преди и картинката се повтаря пак ( като в онези детски "телевизорчета" които продаваха през 80 години на миналия век в ЦУМ‌image. Въртиш там едно копче и лентата се върти безкрайно повтаряйки едни и същи банални сценки...и хем детето се радва че си има и то телевизор, хем родителите доволни, че детенцето им се радва...да де но тази радост обикновенно трае няколко часа, докато на детенцето му писне да гледа едни и същи картинки повтарящи се една след друга...и накрая губи интерес към играчката.
За съжаление мнозина продължават да въртят копчето на "телевизора" в очакване да стане чудо и да се появи различна картинка...да ама за съжаление не се появява...само цветът на скачащата жабка се променя:
image image image image



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811346
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930