Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2014 18:40 - Вари я, печи я - няма нов месия
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
2



Вари я, печи я - няма нов месия
Българският народ е известен с желанието си за достоен живот и разбира се, прозрачна и далновидна програма на своите лидери. Той с големи надежди се втурва към всеки който размаха пред очите му обещания за справедлишост, равноправие, наливно вино и чевермета на всеки ъгъл. Всички помним залитанията, надеждите и разочарованията на този ми ти пуст народец.
Вдигнатите пръстчета, подскоците, протестите, харизматичните лидери, които биваха изхвърлени на боклука след всяко едно бутафорно управление. Статуквото се оказа непроменено. Който и да беше де юре на файтонджийската капра, оказваше се че в края на краищата той е само фасада, а съвсем други са тези които дърпат юздите де факто.
Изтошени и уморени от този неизменен "Фокус-мокус препаратос", който постоянно ги прецакваше накрая те тръгнаха спонтанно да си искат достойния живот по улиците. Според мен, от една страна тези протести са логични, тъй като до сега никога не имало толкова арогантно и безсрамно правителство, което "ачик - ачик" си плаче за бутане с перманентните си фатални грешки и бабаитски гьонсуратлък. Хора с достойнство и себеуважение биха подали неизменно оставка още в началото на тази народна буря и биха барем спестили доорезиляването си, което от ден на ден става все по-видно.
От друга страна, обаче няма ясна алтернатива какво ще става по-нататък и в момента разни стари мутри излизат от сянката, нови муцунки се прегрупират, делят и съединяват и в този карнавален кадрил ще забележите че липсват онези честни и безкористни хора, за които народните вълнения бленуват. Не знам дали от всичките тези рокади, коалирания и братски образувания ние не сме станали по-цинични и смътно долавяме с шестото си чувство, че вместо нов месия на хоризонта ще се появи нова балития.
За най-голямо наше съжаление почтенните и достолепни хора са винаги извън политиката. Дори случайно ако някой от тях попадне ( както сте забелязали в миналото и настоящето) той бива грубо изхвърлян и отвяван в полетата на забвението и пак на преден план изникват кариеристично настроени, амбициозни и безскруполни индивиди за които основната цел е ПОБЕДАТА на всяка цена ( познайте обаче кой накрая плаща сметката).
Едни от най-неприятните и за съжаление натежняващи везните фактори са онези които преобръщат каруцата накрая. За мнозина не е тайна, че чудеса не стават, че икономическите проблеми не са подвластни на политическите решения ( а е точно обратното). Въпреки това, хората се захласват по мантрите обещаващи просперитет, достоен живот и светли бъднини. По всяка вероятност рецепторите за възприемане на приятно гъделичкащи приказки и мечти са по силни от тези които улавят "вълните" на мрачните и не дотачак там розови реалии и накрая масовият избирател пак се оказва налапал кукичката с "кухи, но бляскащи на слънцето обещания".
Аз, за съжаление нямам магическа пръчка, нито екстрасенсни умения за да предрека какво ще стане, но смътно някъде в дълбочина очаквам ново разочарование и ново залитане по "лъжемесия".
Както забелязваме тоталното объркване и неяснота за бъдещето не е само български патент и в много други точки на света хората са се разочаровали от статуквото и търсят алтернативи на настоящото дередже. Слава Богу, в България всичко за радост е все още безкръвно и да се надяваме че ще остане така. Гадното е, че най-страдащите, гладуващите за каузата и жертвуващите време,енергия и сили пак ще останат зад борда и разни пресметливи мушмуроци ще се възползуват от хаоса и ще кашират народното недоволство с нови обещания, пламенни речи и показалец сочещ някъде напред и леко нагоре.
Дано се окажа лош пророк.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804126
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031