Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2017 23:09 - Пики Турай и другите 25
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 267 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Бар "Ален Мак" беше полупразен и не особенно популярен, въпреки, че се намираше на "Витошка".Липсата на чужденци там, не го правеше привлекателен за ченгетата и именно поради тази причина Тони го беше избрал за гара-разпределителна за своите момичета. За да бъде конспирацията пълна Кире паркираше Ситроена на близката Узунджовска и закарваше момичетата една по една на определените адреси.
Тони,който винаги имаше запазена маса до оркестъра и обикновенно разделяше с музикантите дежурната бутилка уиски, която му беше сервирана.Освен,че шишетата с придружаващата газирана вода трябваше да бъдат в кофичка за шампанско пълна с лед, Тони трябваше и да е този който да отвори бутилката.Един, единствен път му бяха донесли бутилка която не издаде онова специфично "пук" при отделянето на капачката от съпътсващата я метална гривничка и само изражението на лицето на Тони, което намекваше счупването и в нечия глава накара келнерът да я вземе мълнеоносно от ръцете му и замени с чисто нова -девственна, тъй като подсъзнанието му подсказваше правилно, че тази глава щеше да бъде неговата.
Тони,леко извърнат,към масата на оркестъра разпалено обсъждаше с бас китариста на групата своята голяма любов към бас китарите "Фендер Джаз бас" и канадските усилватели "Трейнър", които били толкова яки, че ги тествали хвърляйки ги от първия етаж на паважа. Басистчето, което едвам се беше сдобило наскоро с някаква гедерейска "Мюзима" слушаше лекцийката с отворена уста и замечтан поглед.
Кире, който си падаше само по "сръбско" и "гръцко", безучастно смучеше "Кока Кола" със сламка, директно от бутилката, чудейки се как може хората да се захласват по такива глупости, като китари и усилватели.Не, да речем там, нещо вълнуващо, като кардани и карбуратори, ами то - китари и усилватели...пфффф...
Докато почитателите на качественни инструменти вече бяха преминали към обсъждането на струни, те не забелязаха как Влади, облечена в ламяна къса рокличка и наметнала само един шлифер се беше безшумно приближила до масата, треперейки от студ.
Басистчето, което беше извърнато фронтално към нея я забеляза пръв и с очи и повдигане на вежди насочи вниманието на Тони към Влади промълвявайки само:
-А, стига бе, това да не е русото маце от АББА?
Тони се извърна и като видя новата Галантерия веднага скочи и придърпа учтиво стола до него:
-Мило котенце, ами ти цялата си измръзнала.Да ти викнем ли едно горещо чайче, за да се стоплиш.
Влади само поклати утвърдително глава, седна и се хвана със скръстени ръце за раменете.
-Кире, а молим те, заеми се с поръчката, че аз трябва да проведа тука един инструктаж по безопасност на труда с нашата дебютантка, както си му е реда. Ти, мила, изкъпа ли се хубаво.
-Да, ама защо питаш?
- Моя, ненагледна, чакай сега, предполагам че не очакваш тази нощ да прекараш в обсъждането на Казандзакис с твоето сефте - кир Михалис, който между впрочем е много фин джентълмен и притежава даже няколко корабчета. Сега, да те питам първо -ти знаеш ли гръцки?
-Не,Тони,откъде ще знам. Знам руски и малко там английски, колкото ни учат в училище...е и малко турски думи знам, защото по нашия край...
-Добре,драга,ще имам предвид в бъдеще да те свързвам с подходящи клиенти. Особенно турския щще ти е в полза. Сега, слушай,внимателно и запомняй:
Охи значи Да, а Да значи Не, паракало е моля, а евхаристо значи мерси, благодаря, демек. За здрасти и довиждане казваш само Ясу и толкоз...други думи които са като нашите и ще ги стоплиш са,начи бира, тоник, вотка, узо...мастика пиниз, коняк...е ако ти предложи нещо друго - гледай етикета и чети.Сега, вземи ги тия три капута и си ги дръж постоянно в чантичката, защото баровец, баровец, ама не го знаеш.Ние много държим на здравето и хигиената...а и да не забравя. Тони извади от вътрешния джоб на сакото си един малък флакон Yardley Khadinе и обилно напръска с него Влади.
Тя притвори очи и попита:
-Ммммм,какъв е тоя парфюм?За пръв път го виждам, но мирише вълшебно на рози.Опиянява те, направо.
- Това, злато мое, е трейдмарк мириса на компанията. Утре, като ти дам заработката отиваш в Кореком и си купуваш.Не трябва да излиза от чантичката ти, защото освен,че е със сладострастен мирис,това ухание е и в тон с химна на фирмата.Тони започна да пее имитирайки женски глас:
Добър вечер, приятелю млад.
Добър вечер, курварю.
Добре дошъл във нашия град
Добре дошъл във България.

Вземи във този хубав ден
Една българска роза и мен.
Така де- хихикайки се Тони довърши - главната ти цел, моето дете е да го омагьосаш и да те пожелае завинаги, както стана с нашата любима Деси.
Хей, може да не е първият, може да не е втория, може и стотния да не е, но рано или късно ще кацне пиленцето и на твоето рамо, помни ми думата.Това е, красавице, единственния начин да се измъкнеш от блатото и вместо да бачкаш у некоя фабрика като гламава по цел ден и като се върнеш скапана да чистиш и готвиш на некой поркан Гошо, който и ще те понамаризва кога не е на кеф ти имаш уникалната възможност да направиш контакт с качествен джентълмен и вместо да са ти ръцете постоянно у леген, ще се излежаваш там на плажовете по Сан Тропе и ще караш прислужницата да ти носи мартинито директно на плажа даже...леле,леле,чак ти завидех.Хайде, изпий чайчето и Кире да те вози до обекта, че закъсненията не са част от нашата етика.






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807642
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930