Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2017 23:25 - Пики Турай и другите 27
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове:
0




-Копеле, ти направо ме фърли у тъч.Все едно виждам някое от червените дяволчета.Издокарал си се като автентичен чекист.Признал съм те, брато.Гепи. -Тони вдигна високо ръката си за high five поздрав.
Пики беше натикъл долнището на анцуга си в едни доста високи ботуши, така че да образуват бричове като от клин.Отгоре беше поставил черното кожено яке, донесено му от един приятел от Капалъ чарши и препасана със стария му войнишки колан, който си беше взел за спомен от трудовашките години.На главата отново беше поставил своята вярна деголка.
Той раздаде предварително подготвения реквизит на своите партньори.
Тони трябваше да облече една от докторските престилки и да прикрие дългото си кече под едно от онези бонета които сви от общественната пералня.Кире получи омазнен работен комбинизон, едни архивни авиаторски очила и кожен шлем.
Главната роля, неколкократно изрепетирана щеше да играе Нещото, което облечено в калъфа който му беше обещан лежеше във вътрешния джоб на якето на Пики.
Когато Ситроенът пристигна до кооперацията на улица "Сан Стефано", където живееше субектът на операция "Мискет" - другарят Ризов беше наближило обяд. Сговорна дружина се качи на втория етаж и Пики просто се облегна на звънеца на вратата с табелка Ризови.
От вътре се чу тътрузене на чехли и след малко един едър екземпляр облечен в домашен халат със сатенени ревери и дървени копчета с формата на мини буренца отвори вратата.
-Извинявайте, но явно имате някаква грешка.Тук живее семейство Ризови.
Пики само долепи показалец до устните си и с шептящ глас и тежък руски акцент каза:
-Шшшт.Давайте товаришч да не разбудим съседите решили да подремнат на обяд.
Свъртеливо постъпателни движения Сговорна дружина натика домакина вътре и Кире, като последен затвори вратата.
Ризов се паникьоса и започна да пелтечи:
-Ми кво има сега...вие...аз не ви познавам...как така...в моя дом.
Пики отново постави пръст пред устните си и попита:
-А вие сам туда? Надо сериозно побеседоват.
-Сам съм, да.Синът ми е на ски в Пампорово, а жената е на село при майка си, но кажете за бога какво има?
- Вижте сига, таваришч Ризов, мой болгарски не так хорош, но вие меня мисля разберете. Ние абсалютно всьо знаем за деньги в Петърч.Ние тоже знаем за ваше другарство с генералем Ковачев и как он вас спас от тюрме, но как вероятно поняли ние от Комитета государственой безопасности силнее чем вашем ДС и как вие болгари казвате -ние не играем на шикалки. Ние всьо знаем. Тепер у нас адна трагичная, очень плохая вест для Вас и адна...я думаю...хараша. Кагда ние делаем нещо, всегда успеваем.100%.Ето поняли?
-Да , разбира се...но вие нещо сте сгрешили...какви пари?
-Для ето позднее. Один вопрос. Вие помните кога для последен раз яли в ресторанте? Падумайте очен хорошо!
- Снощи ядох тук в махалата. Има едно заведение "Вкусното кебабче".
-Так точна.И бира пили?
-Да.Изпих и една бира.
Тони се обади в този момент:
-Случайно да забелязахте, че бирата има мъъъъничко по-инакъв вкус?
-Ами де да знам...светлото и без това има вкус на пикня.
- Сега,моля Ви, отидете налейте си чаша вода и се върнете с нея.
Ризов треперейки изпълни заповедта и се върна с чашата вода.
-А сега моля Ви седнете и слушайте изключително внимателно, тъй като това е въпрос на живот и смърт.Само не се паникьосвайте, защото няма да Ви помогне,повярвайте ми. Както, предполагам, се досетихте, другарят Селчук е от КГБ и е специално натоварен с вашия случай.Както, предполагам Ви е известно, нашите съветски другари не обичат неуспешни акции и поради тази причина използуват само методи които биха имали само стопроцентова успеваемост.За да не рискуват с евентуално шикалкавене, увъртане и осуетяване на операцията снощи те поставиха незабелязано една от техните най-смъртоносни отрови във вашата бира. Тя действува относително бързо.До два дни пулсът Ви ще се ускори, ще получите световъртеж и припадъци, максим до една седмица обаче агонията ви ще свърши и предполагам се досещате как.
-О,Боже! Но защо,защо не дойдохте първобпри мен, ами така...и какво ще постигнете с това..аххх...- той заплака,като междувременно се и напика.
-А сега харошая вест. У нас противоотрова, която ако вземете до 24 часа, тоест вече са само 22, тя будет неотрализира отрова и вие будете живет долго - Пики каза ехидно.
Тони добави: -Толкова,дълго, разбира се, колкото устата ви бъде затворена относно абсолютно всичко ковто става и ще става в бъдеще.
Предполагам, че дори и минутка не се съмнявате в уменията на нашите съветски другари?
-Кажете! Кажете бързо какво трябва дда направя!
Пики реши, че е време да забие последния пирон:
-Подождите, надо поговорит директно с централе на мой сателитний телефон.Той извади Нещото и заговори в него:
-Альо...альо...сдесь Селчук.Пригласите генерал Асимов и переводчик с болгарском язике.Спасибо.
Само след минута Нещото проговори:
-Тук е преводачът Вячеслав Волков.При вас ли е вече субектът на операция Мискет, тъй като генерал Асимов има няколко въпроса към него?
Пики каза само:
-Да.Вот ево - и побутна нещото към Ризов.
Преводачът с известно закъснение започна:
-Тук е генерал Асимов.Първо искам да ви се извиня, че трябваше по такъв начин да осъществиме контакт, но съгласете се, че това е най-ефективният.Първо искам да ме уверите че въпросните 426 000 лева и 36 000 долара, които неправомерно сте заделили с вашият ко-конспиратор Тепев се намират все още в онази горичка и че сумата ще бъде предоставена на нашия колега преди да получите анти-отровата.
-Ъъъъъ, в действителност там сега има само 409 000 лева и 32 500 долара, тъй като използвах част от тях за лични нужди.
Ризов, който беше ошашавен от технологичния напредък на съветските другари, които чак от Москва можеха да го чуят и видят в неговия собствен апартамент само каза:-Обличам се веднага и тръгваме.Не искам да губим нито,минута повече!
Нещото, в ролята на преводач снизходително каза:
- Като награда за Вашата отзивчивост и компенсация за отравянето Ви, освен антидотът, ще ви позволим да закръглите сумите, като предадете на другаря Селчук само 400 000 лева и 30 000 долара, а останалите да използвате за вас, като скъп спомен за нашата съработка.
Ситроенът успя да покори разстоянието до тайника в горичката за по-малко от два часа.Самото изкопаване отне около час, преброяването и подялбата и тя относително толкова, докато изпиването на антидота, който в действителност беше едно миниатюрно шишенце Underberg, питиенце направено от ароматични билки от 43 страни, закупено сутринта от Кореком.

Когато развеселени поделяха после плячката в хола на Пики, Кире,чешейки се по врата каза:
- Е те това беше най-скъпийот Ъндерберг у света.



-



 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 806608
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930