Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 00:02 - Пики Турай и другите 35
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове:
0





Днес беше събота, а събота е ден за бридж белот в календара на Тони и Кире. Независимо какво беше времето, независимо от здравословното състояние на практикуващите, независимо даже и от това дали имаше някакъв природен катаклизъм, като наводнение или земетресение, точно в 11:00 преди обяд двата враждуващи отбора бяха винаги на терена в пълен състав на кръглата маса в хола на Тони.
Тони и Кире, като левскари по рождение бяха отбор "Синята лавина", а техните опоненти -Джуджи и Цецо Цирка, които пък бяха заклети чорбари бяха известни на почитателите на този така популярен у нас спорт като "Червените дяволчета".
Тони и Кире, вече ги познавате, но дайте сега да ви опиша състезателите от "червения" отбор.
Джуджи беше доста нисичък, както можете да предположите от прякора му, което го комплексираше ужасно и той използваше абсолютно всички трикове познати на човечеството за да прикрие тази своя ръстова недостатъчност.Винаги беше облечен с дрехи с надлъжно райе, косата си вчесваше така, че огромния помпадур да е барем с петнайсетина сантиметра височина, а платформените му обувки имаха по-високи токове и от на Елтън Джон. На всичкото отгоре, за да увеличи обема си в пространството, той беше фанатизиран културист и напомпаното му от ежедневните набирания на лостове, вдигането на разни пудовки и там-лицеви опори торсо изглеждаше страшно смешно върху арматурата с която проклетата природа го беше дарила.Приличаше на Хъмпти Дъмпти от илюстрацията в онази книга с английските нърсъри раймс.
Не само това, но той беше и абсолютен въздържател.Нито пиеше, нито пушеше. Единственната му слабост бяха някакви там витамини и кой знае какви там други хапчета, които той зобеше религиозно по часовник.
Цецо Циркът пък беше тотален антипод на Джуджи. Висок,над метър и деведесет, строен и фин хомосексуалист с поизкубани вежди и пристрастеност към балета.Цецо освен че работеше през деня като закупчик в детска градина, беше и клиент на Тони в случаите когато някой от неговите клиенти се нуждаеха от мъжки ласки.
На зеленото сукно на масата винаги имаше:
1.Пред Тони: бутилка уиски, съд за лед, чаша и купичка с някакви ядки.
2.Пред Кире: бутилка Кока Кола
3.Пред Цецо ( или Цецка, както го наричаха) бутилка с "Плиска", чаша и кутия шоколадови бомбони "Черноморец"
4. Пред Джуджи имаше само гарафа с вода, лимон,ножче и чаша.
5. Винаги чисто ново тесте с карти, предварително редуцирани до 32
6. И най-важното:Светото писание- Луксозен рекламен черен тефтер от 1964 година на фирмата "Bayer" в който религиозно се записваха резултатите вече десета година.За съжаление на нашите герои, чорбарите водеха 1541 игри срещу 1492, но в последните две години синия тим се позасили и постопи преднината, която по едно време беше цели 203 игри.
Когато всички вече бяха на масата, Джуджи цепи тестето и докато Кире раздаваше картите Цецо попита Тони с характерния си певлив фалцет:
-Шефе, не си ме пращал скоро на адрез.Свършиха ли,бе, любителите на финни мъже? Последния път онези ирански борци направо ме умориха и българската федерация по борба трябваше да ми даде и на мен един медал за това, че така ги омаломощих,че нашите ги тръшкаха както Дан Колов тръшкал Реджи Сикх.Хи,хи,хи...уууу...защо ми даваш такива боклучави карти,бе, Кирчо? Пълен талашит! Пас.
Тони само се поизтегна леко назад и декларира:
-Айде -Пампорово!Всичко коз...Цецо, да му еба майката, ако потърси някой топъл гъз ти да не мислиш, че аз ще отида.
-Ми знам ли, като гледам как ви тупаме тук с Джуджи, може пък и да си решил да "смениш отбора"...хи,хи,хи...
Джуджи мълча около една минута.Погледна картите си.Погледна и Цецка.
- Айде бе.Вие да не се сваляте сега, еба си.Кво се гледате като първи любовници, баси...и кво си дигаш веждите,бе...пеерас...сега ще пишем 24 за подсказване - възмути се Кире
Джуджи пак се вторачи в картите си и категорично извика:
-А бе, контра.Първо вътре не е вътре.
-Ох,божкееее,ще ме умориш,бе,хипофиз- проплака Цецка
-Е,к"во е т"ва с"а...ами да земем ние с Кире да излезнем и да ви оставиме да си врътнете по една свирка, да му еба майката...още едно такова обаждане и пишем...значи.- Тони каза с доста раздразненост в гласа.
-Добре,де, добре, аре кви сте па и вие, човек да не си отвори устата, начи.
Айде, раздай картона Кире, ама тоя път искам да ми дадеш две валета и девятка, чуваш ли? - примиренчески приплака Цецка.
-Чакай.Още не сме свършили с анонсите.Ре контра.- Кире декларира с категоричност в гласа.
-Пас
-Пас
-Пас
С героичен тембър и чукайки с юмрук по масата Джуджи ревна:
-Пе"есе!
-До к"во? - Тони попита озадачен.
-До ас,брат ми.До ас.
-Биеш ме, да еба...от кари нали?
- А ключа от апартамента си искаш ли да ти дам?
-Айде, играй, да те еба у плондира.
Джуджи нарочно се моташе.Бавно разряза лимона на две и стискайки едната половинка си капна няколко няколо капки лимонов сок във водата.
-Айде,бе, да еба флегмата.Играй!
Джуджи плавно отпусна дама каро на масата и обяви:
- И белот.
Кире се качи с асото, върху него Цецо положи голата си девятка, а най-отгоре Тони триумфира със силен плясък с валето.
-Оппа, уйде коньо у ряката.- с усмивка на продавач на прахосмукачки декларира Тони.-Пика...айде още една пика, а...а кво е туй...лелей...още една пика и кво сега...ми как кво...още една пика, разбира се...хмм...я виж...Кирето ми чисти вале спатия гледам, а пък аз, виж имам тук една осмичка спатийка...чисто голичка, горкичката...аааа,ама ти си имал и девятката, бе партнер...лелей...е айде последната ръка за тях, за да не са капо.И ква стана тя, другарю председател- център нападател? Е,това си заслужава една яка глътка "Тийчърс"...глейте, начи к"во порка днеска бате Тони...Тийчърс,брато, декмек питие за учители по белот. Дай да ти сипем,Кире и на тебе.Майстори, бе, майстори.Дай направо да почваме нова.
Цецо се хвана за главата и почна да се вайка, като влахинка на погребение:
-Защо бе? Защо бе малоумнико тръгна на карите,ахх...карите, карите, ела да ми смучеш макарите.Може ли от всичките си карти, баш тая да избереш,бе, плашипутарник? За какво го имаш това петдесет.Играеш валето, аз ти пускам девятката и ти като принц от Борнео си правиш там и другите...еба си...
-Ами,просто кофти разпределение,бе, брато...случва се и на най-добрите играчи.Тони като ме пита дали от карите имам петдесет и аз си викам на акъла, щом мисли че е от кари, значи валето е или у теб или у Кире и тогава тройния ми поп е ръка.
Тони отпи още една яка глътка и зяключи философски:
-Ами,копеле, с това чорбарско мозъче, човек може да те пляка как си иска.Aйде да почваме новата...а ти Кире пиши там.


 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807415
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930