Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 00:17 - Пики Турай и другите 39
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове:
0




Най-после тази проклета зима взе да отпуска менгемето си.Капчуците ритмично отброяваха наближаването на края и, а София смъкваше бялата престилка и я заменяше като хирург със зелена.
Какво ли става с нашите герои? - знам някои от вас, дето четете тази сага ще попитат.
-Ами какво...Пики и Кети евулюират своя романс и го оцвтяват с излети до "Копитото", обсъждане на Булгаков и Сартр, отглеждане на малък кактус и палачинки за сутришна неделна закуска.Междувременно Пики запълваше и празнините в социалното образование на Кети с рок енд рол лекции с аурални илюстрации и запознаването и с магията на футбола.Докато в първото начинание той имаше феноменален успех и тя вече можеше безпогрешно да определи коя песен пее Джон и коя Пол, втората мисия малко куцаше и тя наивно питаше от време навреме:
-Ами какво е това засада? Защо вратарят има друг цвят фанелка? или Защо Мичмана каза непряк свободен удар?Каква е разликата от него и от прекия?
Пики търпеливо обясняваше, тъй като беше сигурен че тя има целия си бъдещ живот пред нея за да бъде просветена.
Ачо се възстановяваше много по-бързо от очакваното.Можеше вече да се придвижва от леглото си до кухнята дори без патериците. Бившата му съученичка Ивонка, която беше сега студентка и даже републиканска шампионка по бадмингтон го беше взела под опеката си и се грижеше за него, като освен с безбройните целувни маратони които провеждаха, всяка сутрин му носеше от онези разкошни "сънчогледи" съставени от фастъци,карамелизирана захар, желе и разни други там сладости положени върху канапе от шоколадово си нещо.
При Тони бизнесът вървеше, както се очакваше - безупречно. Галантерия(новата, разбира се), Кинкалерия и Пасмантерия се трудеха ентусиазирано за каузата "братство между народите", а той успя даже и да си купи от хонорарите чисто нова уредба "Pioner", за която Джуджи, като горд възпитаник на техникума по дърводелство сътвори разкошен шкаф, досущ като тия от списанията.
Кире...ами Кире имаше известни проблеми с някаква там шибана полуоска, но той като достоен наследник на комити и автомонтьорен гений се справи блестящо с проблема.
Влади и Тео продължаваха да се виждат всяка свободна нейна вечер и да ходят на кино от 8 часа.В интерес на истината обаче, те прекарваха по-голямата част от кинопрожекциите в натискане и целувки и ако ги питаш за фабулата на филмите които гледаха техните обрисовки щяха да са доста фрагментирани.
Бай ви Йото, който изкара там някакъв грип на крак се наслаждаваше вече на втория том на Гречко и си купи още три кутии с "Не се сърди човече", тъй като военните му инсценировки ставаха все по-батални и се нуждаеха от нови баталиони.
Нещото продължаваше да изучава бита и нравите на хората от Земята, като много често трябваше да пуска в пълна мощност своите там процесори ли са, неврони ли са или там други извънземски пички майни...знам ли ги какви са... за да абсорбира разни причудливости на тия двукраки същества с окосмение като художественна гимнастика, оригами, икебана и петролна криза, да речем.
Аааааа...забравихме Цецо Цирка...к"во прави той,бе?
-Ами к"во да прави...пе"ерас си е още.
По стар народен обичай разпъпи ли се първа пролет и хайдутите започваха да чистят кремъклийките, да острят шишовете за агнешко по хайдушки и да кроят планове за обир на душманите.Хей, хич не е леко, значи, да си закрилник на народа. Особенно па кога тия душмани са си по-айдуци и от тебе, ама па к"во да правиш сега...хем,ти е професия, ако така мога да се изразя, хем пък и правдата трябва да възстържествува.Нали така?
Пики извади пак тетрадките и с помощта на Нещото започна да полага основите на операция "Хубава си моя горо".
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804284
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031