Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 04:29 - Пики Турай и другите 41
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Влади беше изгладила прането, минала цялата къща с прахусмукачката, избърсала беше прахта и даже беше сложила да се вари боб, на който смяташе да добави и пушените кокали които купи вчера.Тя обичаше реда и чистотата и с удоволствие изпълняваше ролята на домакиня на онова занемарено жилище в което беше нахлула неочаквана преди и което сега беше и неин дом.
Полковникът се държеше бащински с нея, тъй като едва сега осъзна колко е бил самотен и как една млада душа около него го прави по-витален и даже по-грижовен. Годините прекарани в постен казармен живот го бяха обезличили и той до сега намираше някаква радост единственно в занимания в които не беше пряк участник. Майка му, лека и пръст, беше глуха жена и може би заради това рядко говореше с този неестествен носов глас, с който говорят онези които никога не са имали щастието да чуят реален. Именно поради това операта беше неговия емоционален партньор.Любовта, това за него бяха Флория и Каварадоси, Мими и Родолфо, принц и принцеса Калав, Отело и Дездемона.Той страда с Манрико и Азучена, радва се с Папагено и Папагена, не може дори да прежали Кармен,чиято загуба изживява като загуба на реална жена винаги когато слуша операта. Всичко за него беше сцена от баталните сцени които разиграваше на баварската маса до тези които изкачаха в съзнанието му, когато той със затворени очи се отдаваше на магията на музиката. И сега, изведнъж -реален човек до него.И то не какъв и да е, а лъчезарна красавица, която освен че беше чаровна се грижеше и за неговия комфорт. Със своята развинтена и подвластна на оперна символика фантазия, той си я представяше като Адина, приятелят и Тео беше Неморино, а самият той -продавачът на любовен елексир- Дулкамара.
Цял живот, разкъсван между религиозната си отдаденост към аскетичността, суровата дисциплина и безропотна любов към СССР и лиричността и възвишеността на магията на операта, той за пръв път намираше нещо реално и земно, за пръв път изпитваше удоволствието да бъде реален чичко на реално момиче. Те едва ли прекарваха повече от десетина минути заедно, но тези минутки реален живот толкова го радваха,че той се чудеше как е могъл толкова години да живее без тях.
-Замириса на нещо много вкусно-провикна се той към кухнята.
-Като стане след около час, ще видиш каква майсторка на боб съм.Даже вашия прехвален войнишки ряпа да яде.Даже твоя колега признава моя за по-добър и заедно с майка ме караха барем венъж месечно да им готвя боб по владиленски. Като се сетих за тях, та си викам докато стане да им драсна едно писъмце, че отдавна не съм им писала. Случайно да имаш желанието да ми услужиш с един лист? Видях,че имаш, като чистих праха от барчето, но не исках да взема без позволение.
-Взимай, разбира се, за такива дреболии няма изобщо смисъл да питаш друг път. Не забравяй да пратиш много поздрави и на моя боен другар.
Влади, която беше само по пенюар бързо притичаж от кухнята, грабна един лист и химикалка и даже на връщане пътьом бързо го целуна по челото, като не забрави да благодари:
-Златен си,чичо Йото.Златен.
След като тя излезна, той почувства че получава ерекция, нещо което беше почти забравил като усещане.Изчерви се и се засрами.

Седнала с крака дигнати върху табуретката започна да пише:

Мила мамо,
знам че не съм ви писала много отдавна, но просто не мога да си вдигна главата от работа.Писах ти и в миналото писмо колко важна в нашия бизнес е изрядността, пунктуалността и акуратността.Както ти писах, нашата фирма работи предимно с чуждестранна клиентела, а те са свикнали на високи стандарти и безгрешно обслужване.На всичкото отгоре ти трябва да си винаги добре облечена, стилно гримирана и с перфектна фризура и маникюр. Когато, обаче си амбициозен и държиш на кариерата си, тези обязаности не тежат изобщо.
Шефът ми обеща да ме изпрати скоро на командировка, някъде по морето, само дано,се затопли по-бързо за да мога да ходя на плаж докато съм там. На минаване към морето или в най-.лошия случай на връщане ще се опитам да ви посетя барем за ден-два.
Искам да ти се похваля, че вече имам сериозен приятел и вечерите когато не съм нощна смяна ходиме на кино.Той е много симпатиче и е с обноски на джентълмен.Казва се Тео и той работи в една много переспективна област, която се нарича информатика.Борави,с най-модерни компютри и даже е бил на директно обучение за тях в Америка.
Аз си купих тук няколко модерни рокли и цели тоалети и то не само защото бизнесът го изисква, но и защото наистина изглеждам, а и се чувствам по-добре когато съм елегантна.
Вие как сте? Евгения роди ли вече, знам че терминът и трябва да е тия дни някъде. Сега се запролети и сигурно сте ошпочнали да ходите пак на излети.Моля те, намери ми из къщи онова коженото коланче дето ми го подари леля Искра, защото гледам пак се връщат на мода.Като дойда, ще си го взема. Ако случайно срещнеш някоибот ония сноби от театъра кажи им, че се чувствам превъзходно и че не ми липсва тяхната провинциална надутост изобщо.
Много ми липсвате.
Хиляди прегръдки и целувки
Ваша Влади

П.п.Много поздрави и от Бай Йото
П.П.П.Като дойда ще ти донеса новия Некерман и последните два броя на Бурда.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807739
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930