Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2017 05:45 - Пики Турай и другите 45
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 522 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Пладне.По тиха столична уличка, като стрелци от Дивия Запад отиващи на престрелка, четири фигури облечени в тъмносини дочени престилки се доближаваха до бариерата на прословуто и известно със своите експортни продукти, дори и в далечен Сингапур столично предприятие.
Онзи,който изглеждаше като техен водач, след като приближиха пропусквателния пункт извади от папката, която носеше под мишница някакъв документ и го размаха пред очите на тънтурестия пазавантин, след което последният изправяйки се чинно "за почест" вдигна бариерата.
Както се досетихте това беше Сговорна дружина, но с добавка на стажуващия при тях Ачо, за когото това беше "освещаване на терен".
Доближавайки се бавно до вратите на фактическите цехове, Тони щракаше снимки с обесения на врата му "ФЕД", Ачо обясняваше нещо на Кире, възмутително сочейки нещо и клатейки глава, като човек виждащ за пръв път някое от седемте чудеса на света, а Пики записваше нещо в папката си, ходейки внимателно като слепец. Един трудещ се с поглед на бременна болонка се опита да конфронтира нашите приятели, като ги запита неучтиво:
-Ало, бригадирите, мога ли да ви запитам какво търсите на работната площ на нашето предприятие и даже правите снимки без разрешение?
Пики престана да пише и изглеждайки с изпепеляващ поглед въпросния чешит му отвърна:
- Ние сме делегация от братски Китай на посещение у вашия завод, но след като виждаме, това което виждаме, гледай как ни се ококориха очите и вече не приличаме на китайци даже.Я ти сега, възсторжен труженико вместо да ни се правиш тук на свети Петър земи изтърчай и ни докарай тук директора, партийния секретар и отговорника по безопастност на труда, докато ние тук оформим актовете.Връщаш ли се вече?
Според компетентните данни приведени от всемогъщото Нещо, това порочно трио е заграбило и укрило главозамайващата сума от близо 1 000 000 лева, което за социалистическо предприятие с продукция не само за вътрешния, нио и за външния пазар си беше колосална сума за тия години.
Измина близо половин час, който Сговорна дружина прекара в нервно пушене и доизясняване на техническите детайли по операцията докато труженика с израз на бременна болонка се зададе от заводските помещения сочейки с пръст нашите приятели на трима, които поразително приличаха на онези тримата, познати на родните кинозрители от съветските киникомедии "Кучето Барбос и неговия крос", "Операция И" и " Кавказка пленница".Онзи, който приличаше на Георгий Вицин се оказа явно най-големия бабаит и вероятно беше директора.С глас обаче с тембъра на Видин Даскалов той запита:
-Вие знаете ли, че неправомерно се намирате на територията на предприятие със стратегическо значение и че сега мога да се обадя на милицията за да ви арестуват.
С преправен гласец Пики превивайки се каза:
-Ама моля Ви се товаришч Трус, само недейте се обажда на милицията, че като дойдат има какво да видят, тъй като само това което виждаме вън.
Вече с нормален и набухнал от възмущение глас Пики продължи:
-Изглежда,Вие, другари циркаджии, изобщо не сте запознати с постановление #15 на Министерския съвет и ЦС на Българските професионални съюзи от 12 май 1973 година за по-нататъшно подобряване охраната на труда.Изглежда Партия и Правителство са направили колосална грешка поверявайки едно такова стратегическо за нашата социалистическа индустрия предприятие на вражи елементи и саботьори.Комай, вие, увлечени от вашата антисоциалистическа дейност си мислите, че не се отнася за вас точка осма от това постановление, която ясно,като за първолак декларира: Цялостният контрол по охраната на труда се предоставя за извършване на Българските професионални съюзи.За тази цел те имат право да...айде ще прескочим този параграф и ще минем на същественния...да спират дейността на предприятия, производства и обекти, както и строежа или реконструкцията им, когато нарушенията по охраната на труда застрашават живота и здравето на хората.
Тони се изкашля и добави:
- Другарю Пешев, мисля, че тези другари сега трябва учтиво да ни разведат и из производственните халета за да извършим нашите замервания отразени в точка 10 на постановлението.
"Тримата глупаци" бяха загубили онази напереност която излъчваха само преди малко и онзи, пълничкият, който приличаше на Евгений Моргунов каза:
-Ами, никой не ни предизвесги за тази внезапна инспекция...обикновенно...
-Да...обикновенно Вие спретвате едно потьомкино селце и с пликчета с дребни банкноти решавате проблема,нали?- разгневи се Тони.Айде, водете ни.
Обиколката, изпъстрена с фотокадри, обилно цъкане с език и даже с драматично хващане за глава приведе ръководните кадри на този икономически гигант до нужното за ендшпила омекотяване.
Пики, който през цялото време водеше записки каза на треперещите като струни на фретлес бас в ръцете на Джако Пасториус ръководни кадри:
-Сега от вас се изисква да ни предоставите тихо помещение, където да финализираме нашите наблюдения, регистрираме аудиометричните замервания, оформим протоколите и наказателните актове и решим какво да правим с вас, тъй като предварително само мога да ви кажа, че резултатите по всяка вероятност няма да са благоприятни за вас...а, да не забравя също така пепелници и четири кафета, като едното да е с четири лъжички захар.Сега е...дай да видя...2:40...ще ви искам и тримцата...ввввв...3:30. Носете със себе си там разешението за дейност, нормативни актове...знаете, предполагам какво трябва.
Когато в уречения час трио "Спешен случай"(извинявам се,Донко, ама вашето име е най-подходящо за случая) плахо почукаха на вратата с папки и документи в ръце, очаквайки присъдите си изобщо не подозираха каква реална развръзка ги очакваше.
Пики, виждайки уплаха в очите им тихо каза:
-Затворете много добре вратата след вас.Хвърлете тия глупави бумаги дето ги носите и да минем директно към проблема. От възможно най-надеждни източници знаем...момент...
Тук Пики,като фокусник вадещ зайче от цилиндър включи в играта Нещото:
-Централа...роджър,роджър...чувате ли ме?
-Чуваме Ви, агент 004.При вас ли са вече извършителите?
-Да, разбира се.Именно за това се обаждаме.Бихте ли потвърдили за пред тях сумата на злоупотребените от тях финанси.
-В продължение само на шест години и осем месеца ограбената от тези
"специалисти" сума възлиза на внушителните 986 000 до 987 000 хиляди, някои от тях дори валутни лева.
Всеки момент, зашеметените и изглеждащи като намиращи се в център на цунами членове на "Спешен случай" можеха да получат инфаркт или подобно здравословно неразположение.
-След известно консултиране между нас, ние заключихме, че най-благоприятният за вас вариянт би бил доставянето на сумата от 400 000 лева, днес, тук, на тази маса...до...айде да бъдем снизходителни...6:00, тоест 18:00 часа.Дайте сега да поставим на кантара алтернативите, тъй като гледайки киселите изражения на лицата ви не изглеждате кой знае колко доволни.Съгласен съм и аз,представете си.400 000 лева не са хич някаква си невзрачна сума., но дайте, като разумни зрели хора да надникнем и в другото блюдо на кантара...оооо...ужас...Содом,Гомора,Перник,Волуяк...изобщо...пълна конфискация на всичко...да...абсолютно всичко, среща с представители на народната милиция, нещо което вие горещо желаехте неотдавна и доста дългичко пребиваване в трудово-превъзпитателно заведение, ноето,уверявам ви не е като санаториум.Е?
След като тримата почти в един глас декларираха:Съгласни сме.Тони додаде:
-Излъчете този от вас който най-рационално би изпълнил поръчението, а другите двама ще останат тук да ни правят компания.Между другото, намира ли ви се тесте карти за да спретнем едно белотче докато чакаме и моля ви сменете пепелниците,че тези са пълни,а ние пушим много, особенно когато сме развълнувани.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811826
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930