Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2017 15:40 - Некомунистическа приказка 1
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мили деца,
знам колко сте любопитни и колко много обичате динозаврите.Сега ще ви разкажа една много дълга приказка, ама от вас искам да ми обещаете, че ще бъдете послушни, ще си изяждате всичко което ви е в чинийките и че колкото и да ви лъжат с приказки за светло бъдеще, равноправие, преразпределение и такива подобни глупости като пораснете никога да не ставате комунисти, защото моите приказките са едно, ама онези дето ги разправят комунистите са страшни, защото на повърхността ужким са толкова хуманни и обещаващи рай на Земята, ама само като ги поразровиш под коричката виждаш онези милиони жертви които тия ми ти двулични чудовища са погубили. Толкова е страшно, че всичките тия приказки за чудовища, караконджули и зомбита направо ряпа да ядат.Обещавате ми,нали? Добре, дай да почнем както си му е реда с един увод.
Както знаем, динозаврите са едни същества населявали нашата Земя преди милиони години.Имало толкова много различни видове от тях, че няма да е преувеличение, ако кажа че е имало повече от 1000 вида, а хиляда е много голямо число.Представете си каква картинка е било това.
А? На всичкото отгоре те били и в различни размери, цветове и разновидности. Нещо било, според мен като по пътищата днес. Гледаш там някакъв допотопен Москвич, пък след него Мерцедес наперен, кокетна Хонда и гърбав Фолксваген.Отсреща пък се задава някакъв огромен ТИР, а след него джип някакъв, микробус и междуградски автобус.Ясна ви е картинката, предполагам. Тогава, разбира се не е имало нито магистрали, нито светофари, нито пътна полиция даже и движението е било доста по-хаотично и нерегламентирано, ама пък и какво да очакваш от някакъв си период който се наричал Юра...пффф.
Щъкали значи тия същества наоколо, кое на два, кое на четири крака, кое пък се правело на много важно и ще щъпука там на четири крака, па ще се изправи по некое време и ще продължи на два.Вижте ме демек, аз мога и тако и вако.
Имало едни видове, съвсем примерни и достопочтенно пасещи си тревица, направо не вегетарианци, ами вегани даже.На мравката,, дето има една дума път правят.Направо да ти е драго да ги гледаш и чак ти иде да ги щипнеш по бузките.Да де, ама пък има и едни такива огромни чудовища с големината на кулокран които освен че са хищници по природа са и с много кисел нрав.Все реват там, бият се по гърдите и се правят на голямото добрутро.
-Кой си ти,бе,запъртък, да ми се моташ из краката - и...хам...ще схрускат като ямболска милинка някое там нещастно дребно динозавърче.
Имало едни дето плували, други пълзели, пък имало и такива дето летели. Имало и такива с шипове по гърба, които изглеждали отдалеч като огромна пънкарска прическа, а имало и такива с рога даже. Изобщо играла си природата там на воля.Експирименти си правела, един вид, преди да измисли човека.Защото човекът си е по-така творение.Освен че можел да прави повечето неща които динозаврите правели -да ходи на два крака(а пък ако се наложело можел и на четири), да яде освен плодове и зеленчуци даже и други специално отглеждани за целта животни, човекът можел и да си направи селфи, да играе хоро в ледена вода, да свири на цуг-тромбон, да плете на една кука, да решава кръстословици, да приготвя сирене по шопски и още куп други неща които го правели доста по-интересен обект за наблюдение от разни мотащи се динозаври и макар, че понякога и правел разни екологични катастрофки тя си го търпяла, защото пък помислете си ако бяхте на нейно място вместо да скучаете с някакви тъпо мучащи и ревящи динозаври не бихте ли предпочели да гледате някой как заварява с оксижен, например, сменя полуоска на автомобил или танцува макарена.Според мен, изобщо не може да се прави сравнение даже.

(следва)
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 810238
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930