Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2017 05:27 - Некомунистическа приказка 7
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
0



НЕКОМУНИСТИЧЕСКА ПРИКАЗКА 7

Татко Балтазар, или както те му викали Тати Балти, смятал, че трябва да възпитава своята челяд в патриотизъм и любов към Родината.То не било точно Родина, защото все пак били дошли от влашко, ама пък по примера на локалното население, което и то, макар и гордеещо се, че е най-древното в Европа и то, ако погледнеш дошло по тия земи къде-къде по-късно от тях, ама пък сега...та карал ги той да играят дино-фолк танци в ледената вода на потока посред зима, инсценирали те славни битки от далечното минало срещу вечните си тогавашни врагове - Грипозаврите, пеели юнашки песни и си спомняли славните времена на динозаврите. Еври, толкова се била запалила, че дори искала да си татуира огромен. Ти-рекс на торсото, но другите я разубедили, защото все пак това си било и тяхно тяло, в края на краищата.
Тати Балти разгъвал картата на Пангея и обяснявал на вперилите в него поглед любознателни ученички:
-Както съм ви казвал и преди, нашата майка Природата, е в действителност еквивалента на онова което някои от хората заместват с религия. Тъй като нашата култура е много по-древна от тяхната, то всички онези техни теории за някакви слонове върху костенурки, някакви си там седем дни и всички останали глупости са ни толкова смешни колкото и твърденията им за Дядо Мраз, носенето на бебета от щъркели или това, че българо-съветската дружба била необходима както слънцето и въздуха.Ето погледнете тук, на картата как всичките континенти са били една хомогенна маса насред супер океана Панталаса.Преди около 200 милиона години обаче Майка Природа решила, че една такава концентрация в действителност би била противопоказна за формирането на междуконтинентална авиция, както и на такива феномени като Евровизия, Американски Идол, Австралийски футбол и Панафриканските игри.
При това реаранжиране на сцената много семейства на наши предци били разделени завинаги, като Еорапторът, Еререзаварът, Аргентинозавъра, Карнотауруса, Скорпиовенатора и барем още 150 вида заминали на юг с Южна Америка.
Аламозавърът, Дилофозавърът,Едмонтозавърът, Стегозавъра и барем още към 200 още рода пък решили, че бъдещето е в Северна Америка.
Африка пък привлякла с красотата си тогава също известен брой братя и сестри, като най-великите, споменавани в историята ни са Спинозавъра, Хетеродонтозавъра, Афровенатора, Масоспондилуса и Аардоникса.
Азия не останала по назад и в нея също битували някои известни наши предци, като Лимузавъра, Уданоцераптора, Саролофуса, Протоцераптора и още стотици други фамилии.
Тук, в Европа, освен нас е имало и Игуанодони и Неовенатори и Сцелидозаври и Барионикси и още много, много наши родственици. Като си помисля как сме доминирали тая планета в дните преди нашия Потоп и сълзи напират в очите ми.От властелини на тоя свят сме се превърнали в жалки уникати, които дори не се показват пред света, но динозавър никога не знае.Току виж Природата се разочаровала от настоящите си любимци, които започнаха да своеволничат и да си правят майтап с нея.
Тук ще разлеят милиони тонове нефт, там ще изсекат декари гори, ще ни тровят със смърдящите си газове, ще експириментират и с атомни бомби даже.Природата ще търпи,търпи, ама и нейното търпение си има граници. А не е казала, а не им е спретнала някоя "планета на маймуните" или па на хлебарките. Дай да видим до кога ще я дърпат безнаказано за опашката.
-Тати Балти, а може би пък ние да сме избрани от нея като генетичен материал за нов ренесанс на Динозаврията и врачанският Балкан да е просто нещо като "ноев ковчег" - озадачена се обадила Еври.
Стено, смеейки се добавила:
- Колкото, тук, домакините дочакаха светлото бъдеще на твоя любим комунизъм, толкова. Трай, ламьо, за зелена трева.
-Колко пъти съм ти казвала да не ме наричаш така,а? Ами ти, к"ва,си тогаз?
- Айде, момичета, престанете вече.За домашно, искам за утре да ми кажете всички наши предци живели в Австралия и се подгответе хубаво, че ще ви изпитвам. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 810049
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930