Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2017 13:23 - Некомунистическа приказка 8
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НЕКОМУНИСТИЧЕСКА ПРИКАЗКА 8

Тати Балти обръщайки се към Сило каза с благия си глас:
-Чух те как вчера нарече сестра си ламя.Знам, че сте чели някои народни приказки и предания описващи нас и нашите предци като някакви митологични създания, като най-често ние сме обрисувани като някакви зли и могъщи съществa, чиято главна цел е да вредят на хората.
Тъй като те самите обичат да модифицират и даже да изкилиферчват до неузнаваемост очевидното те или ще обожествят някои от своите страхове или ще ги превърнат в митология. Видяли, значи, светкавица и веднага викнали...е те това е Зевс, па тукашните и те барабар Петко с мъжете се инатят: Какъв ти Зевс бе, ахмак, това е Перун. И нито на едните, нито на другите им идва на акъла, че това и е просто електричество. И като се затръшкат, като бият глава у пода: Господи, моля те, пощади ме. Вместо да си сложат гръмоотвод ще заколят там някакво клето животно и ще го занесат в храма, като че ли тоя техен Бог само за кльопачка мисли и види ли закланото животно и веднага ще спре да пуска мълнии. По подобна аналогия те видяли някои от нашите предци и веднага ги вкарали в митологиите и фолклора си. Едни ги наричат дракони, други змейове, трети пък хали или лами. Пълна излагация. И в интерес на истината някои от тях ужким били добри и им донасяли дъжд, добра реколта и тем подобни добрини. Все работи които ние и да искаме не можем да измайсторим. Тъй като в тяхната психика всички положителни неща били все "мъжкарска работа", то обикновенно змейовете били "добрите", а магариите били запазената марка на "женорята"...разните му лами и хали.
Я ще запрат водоснабдяването, я ще унищожат реколтата и всякакви подобни гадости.Бас държа, ако е имало в ония времена парно, най-вероятно пак някоя ламя ще е тази която ще бъде набедена, че го е спряла.От всичко което съм чел само някаква комична ламя Спаска дето не била беладжийка, иначе всички останали са едва ли не врагове на човечеството.
Даже и в религията им един там -Георги бил направо посветен като светец понеже бил убил някакъв нещастник от нашите.
И все някак убиецът ни в творчеството им обикновенно се оказва най-младият от трима братя.
Ще се схващат там батковците, ама дойде ли мънечкиьо: Дръж се ламьо, шоп те гази.
Тяхната некомпетентност достига такива висини, че достига нахалство.Представете си, моля ви се, че те твърдят даже, че някои от нас чрез неизвестни на науката методи сме се били превръщали в хора! Не само това, но сме били и содомизирали техни девойки при което се получавали някакви хибридни същества с криле под мишниците. То бива,бива извратеност, но тяхната минава всякакви биологични граници.
В своите бъртвежи те не се свенят да изпонасерат всяка наука попаднала им пред очите. С мичурински плам в очите те декларират, че една обикновенна овошка, каквато е ябълката можела да ражда метални плодове и то не да речеш от цинк, мед или желязо, ами направо от злато. Представяте ли си?
Да не говорим пък за геодезията.Вместо да наблегнат на общоизвестната и очевидна фактология, те говорят за някакви долни земи където живеели други като тях, като единственното средство за транспортация между тези "земи" били някакви свръхмощни орли и овни- бели за придвижване на по-високо ниво и черни, за рранспортация до по-долна "земя".
Те, увлечени в своите фантасмагории бастаризирали всичко биология, химия, математика. Айде, да речем, могат да се получат някои девиации, за което даже вие сте жив пример, но те минават всякакви граници на логиката. Те дори достигат до там, че да измислят наши предци с по девет, дванадесет и даже със сто глави.Не стига това, ами и при отрязването на една от съществуващите се появяват три нови глави!
Ако започна да ви разправям пък за другите им изчанчени фантасмагории, като летящи килимчета, шапки невидимки и вълшебни пръчици няма да свършим до утре, а тъй като след малко започва мача на "West Ham" срещу "Totenham", който искам да гледам ще продължим утре. 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 803435
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031