Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2013 21:01 - Кръстоносци
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 550 Коментари: 0 Гласове:
1



По време на средновековието на Запад имало хора които носели кръстове и рисували такива по ризниците си. Тези хора били наричани кръстоносци.

Те много искали да освободят божия гроб , но не знаели къде се намира точно и затова го търсели.

Имало много известни кръстоносци и един от тях се казвал Сбишко от Богданци, който бил много смел и се биел много хубаво.Друг един се казвал Балдуин и за него построили в Търново кула , която се казвала Балдуиновата кула.Там той живял , докато умрял.

Българите не са искали нищо от кръстоносците и затова безпричинното им навлизане по нашите земи ги дразнело.Когато те минавали по нашите земи те много обичали да грабят , убиват и опожаряват , а също така и да изнасилват , ако намерили нещо за изнасилване.Най-често те изнасилвали невинни жени и деца.

В повечето случаи кръстоносците били рицари, чието главно занимание било да се бият по турнири или да предприемат кръстоносни походи , когато нямало турнири. Те били въоръжени с мечове, копия, боздугани, ками, кинжали, кортици, пики, щитове, алебарди, арбалети, лъкове, прашки и топузи, а техните жени имали специални пояси от желязо, за да не им изневеряват много.

Рицарите най-много обичали да се бият с турците, но ако им попаднели и други - не се отказвали.Един от най- известните рицари бил Ричард Лъвското сърце, който си имал нормално сърце , но бил наречен така тъй като бил много достоен и горд.

Рицарите също така били много храбри и смели и даже си имали оръженосци , които им носели оръжието и им помагали да се качат на конете си.Някои от тях даже имали и по двама.Те също така много уважавали честа и давали често честна дума , която понякога удържали.

Имало и един смешен рицар , който се наричал Бранкалеоне и един друг със синя брада.

Когато играели на турнири , те се засилвали с всичка сила един срещу друг с конете си и се блъскали с копията си и който паднел пръв бил победен , а който не паднел бил победител и получавал за награда да се ожени за някоя принцеса или друга такава известна за онова време жена, която му давала извезана кърпичка или някакъв друг предмет.

Някои от рицарите имали замъци в които живеели , където пиели и ядяли цели прасета и други животни, докато слушали как им свирят трубадури, които били известни изпълнители по онова време.

Кръстоносците също така успяли да обсадят Истамбул, който тогава се казвал Константинопол и имал много богатства и църкви.Много от кръстоносците загинали в битки , а други останали живи и се върнали там от където били дошли.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807712
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930