Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2013 18:16 - Тракийска култура
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 433 Коментари: 0 Гласове:
0



Тъй като българската общественност е все още в недостиг на "достоверна" историческа литература, то крайно време беше да извадя на бял свят и откъси от моята книга "Колзетен компаньон" и да поосветя малко патриотичната общност с някои мои трактовки по въпроса. За най-голямо съжаление редакторът ми беше болен по времето когато писах тези епохални трудове и заради това те са малко а ла "Веда словена", но все пак високоинтелигентният читател може да отдели житото от плявата и обратно. Някои от откритията за които споменавам са направени само на базата на дедукцията, и не са кой знае колко доказани, ама карай да върви, кой ще ти гледа там разни подробности.

Пордади фактът, че съм патриотично настроен любител - историк, без филологична заготовка много от текстовете ще имат мириса на училщна скамейка, ама сега нали няма да си търсим кусури? Все пак аз съм се опитал да обхвана не само родната история, но да засегна и световната отчасти.

Приятно четене:

Съчинения на исторически и разни други теми

 

Тракийска култура

Траките са били племе, което е живяло по нашите земи още преди да е имало българи там.

Те са били много учени и затова са се погребвали с много неща заедно с тях, като дрехи, коне, жени и деца.Освен това те са правели злато , което закопавали с тях си когато умирали.Много известно е "Тракийското златно съкровище", което е изровено в Тракия и е направено цялото от злато.

Траките пиели вино и разни други напитки от едни чаши, които се наричали ритони и са били направени от злато също. Те имали и мечове, но те били направени от друг метал, защото златото било много меко , а и скъпо.

Траките обичали да ги погребват в могили , за да може по-лесно да ги разкопавали археолозите.Те също така си рисували в тези могили и могат да се видят с какво са се занимавали, когато не са пиели или се биели. Ако съдим по рисунките , те най-вече са ходели или са седяли седнали. Траките си имали царе, а също така и колесници за да се надбягват с тях на олимпиади.На олимпиадите също така са се борили и хвърляли копиета.Имали един известен спортист който се казвал Спартак, но той бил подписал договор с някакъв италиански клуб и играел там. Когато се скарал с треньора, той събрал другите играчи и направили бунт като убили императора и той седнал на трона.Той много приличал на Кърк Дъглас.

Траките имали също така много развити занаяти и заради това били известни по света. Един от траките се казвал Орфей и той свирел на лира, което е било нещо като китара, само че без гриф. Той също успял да посети ада за да си търси жената , но се обърнал и затова не я намерил.Когато свирел птиците млъквали, а животните го слушали него.Той бил толкова добър, че нарекли на негово име един фестивал, който трае и до днес и се казва "Златния Орфей".Също така имал и фирма за правене на китари и мандолини.

Траките са живеели в колиби и са ходели много на баня.На тяхно име е наречен и футболния клуб "Тракия" , който вече се казва "Ботев" и те имат жълти фанелки , като златото и затова всички ги наричат "канарчетата". Те имали домашни животни, а били и земеделци , като копали нивите си , засаждали семе и после прибирали реколтата.Някои траки са били много умни, а други - глупави. Те имали жени и деца , а също така и кучета.По нашите земи вече няма траки, защото дошли славяни, българи и турци , а после и фашисти, които на 9 септември 1944 година са били изгонени или изпратени в лагери, където са ги били много, понеже експлоатирали народа и правели други разни лоши работи докато комунистите трябвало да се крият в планините и да разчитат на ятаците да ги хранят.

Траките също така имали и култура, която нарекли разбира се - тракийска.

 

 

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 806678
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930