Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2013 20:25 - Употребявай Влазелин!
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 749 Коментари: 1 Гласове:
-1




Цялата съдебна власт - частна!
Кръшни удари под пояса на Бай Цар и Първия Звеновод. Нелошо като форма и изпълнение (там електрификацията, тъй онуй ), но в общи линии, вече станаха толкова предсказуеми тия карикатурни стандартни фигури: Бай Цар, Митко, Абрашката и бат Бойко, че в скоро време предполагам, че за освежаване на баналността им, ще се появят в "направи си сам" вид фейлетони, където върху скеле от занимателни сюжети ще бъдат предоставени ____________(празни места за героите), върху които читателите сами ще попълват имената на любимите си мишени. ( занимание със съмнителна цел, но все пак по-голям занимателен коефициент от откриването на 10те разлики ).
Пример:
_________ приповдигна яката на кожения си шлифер и се обърна артистично в ляво ( по фотогеничната му страна ) за да се консултира със стоящия наблизо ________ , рабополепно бършещ с избродирана в стил "Народно творчество" кърпичка челото на обилно потящия се _________, който пък от своя страна бъркаше в "борсалиното"* си за да намери правилните граматични постройки за отговор.
_________________________________________ ________________________
* вид малка чантичка-аксесоар, много популярна у нас в средата на 70те години на миналия век (най-вече из хомосексуалните среди). Известна още под името "хюмнетка".
image Керп, Борсалино си е италянска модна фирма ( разбира се най-известни с шапките си ), но по всяка вероятност първото хюмне докарало такава "чантичка" у нас е имало такава произведена от фирмата "Борсалино". И нали знаеш, по стара народна традиция ( Ксерокс, Скоч, Джип) марковото име става нарицателно.
Мисля че имаше и други синоними - несесерче е първото което си спомням след толкова години. image
image Боза, тия с гланцовата хартия и "взаимозаменимите" ще са за другата група фейлетонаджии - ония които биха останали без хляб, ако нещо се случи на Америка. (те могат да си подготвят фейлетоните за барем две петилетки напред и само да сменят името на прзидента. Чиста работа. image )
Ако си спомняш, на времето имаше един карикатурист РЕМЕ ( Радослав Маринов), та той си спомням, през целия си творчески живот доеше една единственна кравичка - Чичо Сам ( е за много кратко време се позанимава с Мао, ама то само като куриозитет). Та тоя ми ти човечец само това си знаехсе - Чичо Сам с цилиндър, Чичо Сам яхнал земното кълбо, Чичо сам с атомна бомба, Чичо Сам с водородна бомба, Чичо сам с неутронна бомба, Чичо сам с фрак и гамаши и т.н.т.
И в интерес на истината, бая бял хляб ядеше с това ми ти "теснолинейно" занаятче.
image Употребявай Влазелин!



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. gratzian - Това са коментари на статия
30.08.2013 22:16
Това са коментари на статия ( фейлетон) - линк на който можете да намерите точно в началото на постинга ( там е и цялата "нишка" с обсъждането от мен, а и други форумци).
А, иначе, за да разберете нещата 100% трябва да сте дървен философ... в края на краищата. ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804253
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031