Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2013 22:04 - И чужденци извън ЕС ще купуват земя у нас
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
И чужденци извън ЕС ще купуват земя у нас
Знам че за мнозина е трудно да "вдянат" някои истини, но за това бай Цар е прав - трябва да смениш чипа и туй то. Не искам да звуча нравоучително, но изглежда друг начин няма:
Другарки и другари, не може да ме убедите че оставянето на земите да пустеят е във ваш личен интерес. Аз, лично, не съм материално заинтересован от този закон, тъй като не ме касае. Този който го касае и би имал някакви авантажи от прокарването му си ти! Понимаеш или не?
Знам че за мнозина белотаджии, превключването на бриджорска логика е трудно и постоянно питат: Ама защо се пише и "горе"? Ама чакай сега, защо мислиш че трябва да направя импас? Защо да загубиш малко е по-добре отколкото да оставиш противника да спечели много? 
Дали ТИ ще имаш право да избираш на кого да си продаваш вече превръщащата се в пущинак своя "бивша" плодородна почва, както виждаш си е лично твое решение. Никой не те принуждава! Разбери, глупчо!
Никой не ти е опрял нож в гърлото и да ти вика: Даваш ли даваш...
Ами ако не ти харесва да я продаваш на чужденци...ами не я продавай, бе! 
Аз, принципно, никога не бих се втурнал в този бюрократичен кошмар да закупувам българска земя. Никога! Нито мога да я обработвам, нито имам намерение да търся аргати, нито пък имам желание да се занимавам с агрикултура, но ако някой предприемчив и трудолюбив човек ( без значение дали е руснак, камерунец, белгиец или венецуелец ) реши да инвестира в подобряването на инфроструктурата на моето населено място, ще го приема с адмирации. Ето, Канада, например, приема инвеститори със спецялен закон, който не само че ги облекчава (ако там приемат на работа поне 5ма канадци ) ами дори и им дава някакви преференции ( виж с детайлите не съм запознат, но всеки който го интересува може да ги провери тия работи). Стига този който иска да инвестира си плаща данъците, както всички други. Хей, какво по-хубаво от нов инвеститор. Хем парите му влизат в локалната икономика, хем дава поминък на тукашните граждани, хем на всичкото отгоре ще си плаща и данъците. Всички печелят. Никой не губи...ама сега като сте запънали като кулак пред национализатори...ами какво да правя...то има един момент, когато вече ти писва на кура и си викаш...ами да си трошат главите, като са решили...пфюууй...пак ми се дигна кръвното.
image 01 Dec 2004



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807865
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930