Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 17:38 - ОТ ПИКАНЕТО НА УЛИЦАТА, ТА ДО ДРУГИ ПО-СЕРИОЗНИ НЕЩА
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
0



Фичо, това за Англия не ми се вярва да е оставало ненаказано, тъй като много добре си спомням как през 1965 година трима от Ролинг Стоунс бяха съдени за уриниране на публично място. По принцип те поискали ключовете за тоалетната от собственника на бензиностанцията, но той като ги видял с какви дълги коси са им отказал и разбира се натирил. А на човек като му се пикае - му се пикае и туй то. Извадили си, значи пишките нашите и ошарили стената.
Инцидента е описан в много от биографиите на групата.
Потърси на Гугъл и ще намериш барем една дузина.
Ето и един от "хитовете":
The famous "pissing" incident at a gas station. Mick Jagger, Keith Richards and Bill Wyman were arrested for "insulting behavior" after urinating on the wall of the Francis Garage, a gas station where the band members had asked to use the men"s room; when the owner refused, they went anyway. (1965)
Тук, в Канада, глобите за замърсяване също са драконови и смятам това за напълно нормално. За съжаление, Торонто в последните няколко години взе да става по-мръсно (в сравнение с преди, де...иначе си е все още прекрасен и чист град в сравнение с много други места където съм бил...но изглежда новите емигранти идващи предимно от копторите на Бомбай, Шанхай или някое друго задръстено място от гъза на географията донасят със себе си и своите хигиенни навици image). В края на краищата, приобщаването към цивилизования начин на мислене отнема време...и това се отразява върху общия облик на населеното място. Брамтънската кметица е доста грижовна за и даже Брамтън спечели миналата година наградата за най-добре подържани паркове и градини на национално ниво. image

Натиснете тук Тук има даже и PDF file с всичките му там подробности...изобщо - грижат се хората и това не само че личи, но и радва.
Може би, фактът че тук съм се разлигавил с тази дисциплина, красота и уредност, когато си дойда в България и направо се ужасявам от яркия контраст...люпещите се като миньорска кир мазилки, буренясалите междублокови пространства, хвърчащият от балконите боклук и най-вече БЕЗРАЗЛИЧНОТО И ПРИМИРЕНЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ на повечето хора към тези явления. Срамно е, защото аз помня онази София за която говори Димитри и е срамота да не се предприемат някакви драстични мерки. И виновникът не е Софиянски или Чистотата или там някой от онези "дежурните за псуване" мишени. Вината е във всички онези които се правят че не забелязват какво става. Онези които не зашлевят шамар на пънка залепващ дъвката си на трамвайната седалка, онези които не се съберат и почистят входа си, онези които не прекопаят дворчетата си и посадят цветя, онези които викат "Ами, майната му" Защото няма нищо по-трагично за индивида от това да свикне с грозотията и да я приеме за нещо напълно в рода на нещата. И тази ми ти уродлива индеферентност към околната среда пропълзява като рак в съзнанието и от непокисност към обкръжаващата екосреда прераства в непокисност към междучовешките отношения, непокисност към красивото в изкуството и т.н.т...докато те превърне в ИНЕРТЕН МИЗЕРЕН КАПУТ.
04 May 2005



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804030
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031