Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 20:20 - хаталята
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 852 Коментари: 0 Гласове:
1



Партиотизъм и патриотизъм

Ами цялата работа рано или късно опира до хаталята. Аз, разбирам, на времето нямаше ни свобода на словото, ни свобода на печата, нито куп там други свободи ( които дори и не ги забелязвате имайки ги), да де ама имаше там две лъжици каша в копанката и парче хляб, ще кажат адвокатите на "равноправието".
Сега, писъкът за какво е тогава, освен за повече ПАРИ? (е и власт, разбира се и другите да треперят от теб...ама в момента не става дума точно за този аспект)
Ами то, както и да го погледнеш парите са фактически само символ я на стока, я на услуга ( подплатени с човешки труд) - толкова, бе, нищо сложно, никакви ми ти уравнения, функции, пи-та, косинуси, тангенси и разни такива сложнотийки - е вече, едни умеят да се сдобиват с такива, а други - хич и не ги бива (вече друг е въпросът, че едни могат да ги получават надиплени в куфарчета, други чрез умението си да ги умножават въртейки ги, трети чрез мътни и кървави дела, а четвърти - най-многото, чрез потене и под езика).
Та, сега тия вбесените, някак си не са съгласни едни да си мажат мармалади там, конфитюри и черни хайвери по филийката, а други да нямат филийка изобщо...да де, ама светът е устроен така, че ако всички имат еднакви филийки, то инициативността ще започне да затихва и хората ще си си очакват там да им "пуснат" филийката отгоре и толкоз, ама както видяхме, тоя фокус нещо не бачка...хлебозавода нещо почна да не "снася" заводския хлебец и фалира... и пак се допря до старата и доказана формулка: равенство - няма...ако някой ти говори за равенство и правдини, то повярвай ми, иска да те гепи за балък и ти да скачкаш по митинзите му, да пееш хард рок песни с текстове на възрожденски поети (някъде около половин час съм се хилил сам-самичък, научавайки за това хибридно изкуство, съчетаващо средношколско-анархистични музикални форми с патриотични призиви...еба ти, това требе да се чуе! image), като накрая резултатът (АКО, разбира се, се хипнотизират достатъчно балъци) ще е разбити тикви на други нещастници, тотално разпердушинване на една и без това хълцъща икономика и по стар народен обичай, ще трябва пак да си се взмат кукличките и парцалките и да се започне ОТНАЧАЛО...и пак ще се получат значи ония естественни ( при нас бая изкуственни, благодарение на куфарчетата с парите на столетницата) разслоения и пак ще се появят недоволни от статуквото...и пак...и пак...и пак...ама нали пусто хубаво звучат тия ми ти лозунги там за достойния живот, за наказването на виновниците, за национализация, за чиста нация, за бесене на джагали и изобщо...познати панаирджилъци.
image 
Ето както казва параграфа - "АТАКА" не били някаква си там партия с идеология, не били нито леви, нито десни и хората си искат, значи правдини и достоен живот. Ако погледнеш така, наивничко, и си викаш: Ами, що не, бе? Недоволни са си хората, в края на краищата и това си се вижда от пръв поглед. И като погледнеш още по-надълбоко ще видиш, че те искат в действителност да заживеят по-добре и по-щастливо, в края на краищата, а не е ли именно това целта на живота ни?
Всичко туй е хубаво, значи, ама пък като погледнеш още, още по-дълбоко виждаш, че цялата тази хубавост и достойност дето я жадуват другарите атакисти нямала да дойде благодарение на традиционните начини на идване - запретване на ръкави и бачкане докато ти се разтреперят мартинките, ами по ония "другите" начини, до които достигат винаги всички ония амбициозни полуфабрикати в един или друг отрязък на историята:
а) чрез унищожаване на паразитиращи (според тях организми)
б) чрез налагане на преференции за "нашите"
в) чрез преразпределение на ИМАНЕТО на крадците и гадовете
г) чрез пълна изолация от околния свят
Такъв един модел наистина би имал висок КПД (коефициент на полезно дейстрие), ако годината е 2452 преди Христа и вашата племенна общност живее на онова полуостровче където днес се кипри Несебър, да речем, ама представете си всичките онези шантави предложения на "АТАКА" съгласувани с международни спогодби, билатерални договорености, търговски споразумения, данъчна и митосъбиратлна политика.
Ами то винаги тълпата си е искала едно и също: КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХАТАЛЯ С КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-МАЛКО БАЧКАНЕ.
Абсолютно нищо ново под слънцето.Напишете crowd behavior в "прозорчето на любимата си "търсачка" и ще намерите доста трудове на капацитети изследващи този феномен.
За най-голямо съжаление историята не помни трайни положителни промени причинени от такъв род стихийна народна ненавист и жажда за правдини...ама пусто всяка новооформена такава "самоорганизираща се ненавист на масите" винаги:
а) или се мисли за уникална и носеща качественно нови идеи
б) или си мисли че баш тя ще е щастливото историческо изключение
в) или ( най-вероятно) изобщо не мисли за такива ми ти работи ( дай да ги накажем гадовете, пък след нас и потоп )
image 12 Jul 2005



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811544
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930