Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2014 22:57 - Игри за вкъщи и за двора за по-големи националисти
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
0





Тиквички




Това е стара игра, която са играли и бабите на нашите баби в дългите зимни нощи. По-забавно е ако участниците са повече, но може да бъде изпълнена и в дует. Ако участват няколко националиста, всеко получава партийна карта с номер – едно, две, три, четири и така нататък.


Номер едно казва В нашата градинка расли порасли до три тиквички /може да избере каквото си пожелае число от броя на участниците/. В случай, че е казало три, националиста с партийна карта номер три трябва да попита: Защо да са три?. Първият националист също пита: Ами, колко да са?. Националист с партийна книжка номер три отвръща - Нека са две. /и тук числото може да е друго, но от съществуващите според броя на участниците/. След като е казано две, националистът с партийна книжка номер две трябва да попита Защо да са две?. Националист с партийна книжка номер три пита: Ами, колко да са? Националист с партийна книжка номер две предлага Нека да са четири /пак число от съществуващия брой на участниците/.


Когато някой забрави да се включи, когато е посочен неговия номер, той бива изключван от партията ( изгаря ). Играта може да се играе не само с тиквички, но и с други зеленчуци и плодове, а също със селскостопански животни.


Ако участниците в играта са само двама, тогава те последователно могат да изредят числата до 5 или до 10, докъдето националистът може да брои. Например, лидерът казва “В нашия двор расли, порасли до 2 тиквички”. Редовия националист трябва да каже: “Защо да са две?”. Следва лидерът да попита: “Ами, колко да са?”. Редовият националист трябва да предложи “три”. Лидерът ще пита “Защо да са три?, редовият националист ще попита “Ами, колко да са? Лидерът ще предложи “четири” и така играта продължава. Може да се играе като числата се изреждат в обратен ред – от най-голямото число, познато на редовия националист към 1. Следващият път заменете “тиквичките” с “прасенца”, “агънца” или пък “кончета”.




Сляпа баба




Играта е подходяща за националисти ненавлезнали в пенсионна възраст, които все още могат да се ориентират в пространството и със затворени очи. Ако вие сте лидера и играете в партийния клуб само с редови членове, първоначално определете общо взето широко пространство без мебели и нека вие сте сляпата баба. Когато хванете редовия член, то става сляпата баба, но не се отдалечавайте много от него и се опитайте с шумове да му подскажете къде сте – например да подсвирвате с уста или да звънкате със звънче.


Когато прецените, че редовия член се справя без трудности, разширете пространството на игра, но преместете поставени на земята вази, настолни лампи и саксии. Можете да играете и из целия партиен клуб, но тогава е добре да подсказвате на редовите членове къде сте с леко подсвирване или със звънче от време на време.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 810033
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930