Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2014 17:54 - комбо празник
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
1



Здрасти, Йори,
На първия въпос ще ти отговоря кратко, по-конкретно, но и по-безинтересно:
Снежни бури се появяват от време на време из нашите географски ширини, ама скоро не е вилняла такава из ма"алата.
На втория ти въпрос ще отговоря далече по-дълго и некатегорично.
Виж, сега, тук по стар народен обичай българите тук се делят по всеки признак който им изкочи пред очите. Кофтито е, че не му виждам края, но пък успокоителното е, че не е само някакъв си наш уникален феномен, ами съвсем натурален експатриархален такъв, който наблюдавам и при повечето други нации ( в по-малка или по-голяма степен).
Стари и млади, новодошли и старопрестолни, седесари и бесепари, богати и още по-богати ( до сега не съм срещнал някой да се декларира за беден), учени и прости, селяни и граждани, членове на тая или оная църква...а бе, ха се намери някакъв си разделител, ха сме тръгнали да се делим според него. Ето да речем, имаме си тук Bulgarian-Canadian Society, founded in Toronto in 1957 , а също така и Canadian Bulgarian Association created in 1992. Ако ме питаш дали Българо-Канадската или Канадско-Българската правят нещо лично за мен, ще ти отговоря най-чистосърдечно: И на двете им дреме за мен.
Тъй като аз обичам чистите и равноправни отношения, категорично заявявам: И на мен също така ми дреме и за "двете сдружения с идеални и високопатриотични цели". Нито имам финансови ( не пера демек никакви пари, през техните канали), нито морални ( на никого не дължа услуга ), нито дори и сексуални ( няма, демек, из техните кулоари такъв обект, който да си заслужава ужасяващите рифове и несгоди на тайна извънбрачна колаборация ) сантименти за да кажа: Ами, трябва да посетя това мероприятие, защото иначе, някак си...ъъъъ... нали, пък...Родината там, дълга и т.н.т... Единственните критерии по които определяме (семейно и понякога компанийно ) чие мероприятие да посетим си остават съвсем егоистични и прагматични. От една страна, headquarters на "фракция "Канеф" (за незапознатите - това са Canadian Bulgarian Association ) са ми в махалата и мога да стигна за 15-20 минути до там, всичко е организирано на ниво, има колкото си искаш место за паркинг и храната не е лоша, но от друга пък, онова на което тук му се вика entertainment е на ниво "партиен конгрес на БКП" circa 1959 година ( тинейджърка свиреща досадни класически миниатюри на роял, десетки речи на подпийнали възторжени скучновати хорица, досаден конферанс и изобщо - yuck...другите мушмороци пък са му намерили цаката и вместо такива скучновати дейности, докарват някоя напоена с носталгичност и емблематичност фигура от България, сядат и си гледат сеира. Там - Тошко Колев, Марга Хранова, Шкумбата...а бе, ясна ти е картинката. Тази година, разбира се, за да се подчертае пишкомерството са поканили Васко Найденов да изнесе концерт в същото време докато е банкета в "Лайънхед".
Та сега, дилемата ни е: Дали да отидем до центъра на града, да псуваме че не можем да намерим место за паркинг, да се блъскаме по столовете (всякаш взети назаем от Чехския клуб в София) и да гледаме някакво изпълнено със спомени от по-потентни години шоу или да го караме по-консервативно и отидем да тъпеем в махалата. Комай мнението на "брамтонската дружина"(още две комшийски семейства - Иван и Мария и Димитър и Мария) клони към концерта (ако ме питаш... и на мен, вътрешно, по ми се ще да видя стария браншовик). Така, че...финално решение още не е взето, ама най-вероятно ще да е - Васко Кеца.
Снощи, да речем, бяхме в залата на махленската църква "Св. Димитър" на българо-канадски комбо празник (something like...hmmm... "St. Valentines meets Трифон Зарезан" ). Направо - муци. Хем чвствуваш виното, хем и "оная работа". Беше нелошо и ако догодина го организират оново - там сме. image
image 
16 feb 2006



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807803
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930