Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2014 23:50 - ЖАЛНИЯТ ПЛАЧ НА БИВШИТЕ СОЦКУЛТУРТРЕГЕРИ
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове:
1



ЖАЛНИЯТ ПЛАЧ НА БИВШИТЕ СОЦКУЛТУРТРЕГЕРИ
Имало едно време един строй, дето хем бил хуманитарен, хем па нещо тия за които бил предназначен не го кльопали кой знае колко. Човека си е същество бамбашка, значи. Ти му викаш: Ей ти, бе, там... с каскета. На ти, значи, заплата там една като на другите от бранша, карта за курорт, гарсониерка от "Софжилфонд", културно-масови мероприятия и туй-онуй от първа необходимост и живей. Верно нема да забогатееш, ама нема и да ровиш по кофите за боклук. От теб се иска само да козируваш, да си трайкаш и да махаш с байрячето на официалните празници когато минаваш пред трибуните. Толкоз.
Ама човека, нещо не го свърта. Иска му се, значи, някак си, ако може така с пиниз да мине с едни гърди пред съседа...щото, разбираш ли, някак си, как така, оня ще има цветен телевизор, а пък нашия с "черно-бял"?
Верно че е "Стадион", ама все пак, друго си е цветен телевизор. Хубаво, сега, ще вземе, значи, нашия заем с трима гаранти, ще отиде до ЦУМ, и ей ти - нов новеничък "Радуга" ще си купи нашия и той, един вид, ще бъде актуален, дето има една дума.
Хубаво, ама комшията през това време намерил от някъде връзки и си взел видео-плейърче от "Кореком". Корейско, корейско, ама видео си е това, не е шега работа. Верно че не може да записва, ама пък гледа там оня ми ти мушмурок едни такива филми с Чък Норис и Брус Ли дето не ги дават по кинотеатрите и нашия някак си започва да изпитва една такава "благородна" завист и в края на краищата и на него му се ще да може да гледа там ония бамбини с големите играчки. Тъй де. Асан човек не е ли? Айде, днес туй, утре -онуй и този ми ти пуст консумеризъм, дето му викат оня с дипломите те хванал за гушата и не те пуска. Докато се усетиш и си се подхлъзнал в блатото на желанието за притежаване на вещи. Ако те попита човек: За какво ти е, бе, чоджум, този електрическа отварачка за консерви? Толкова ли не можеш, да го еба, да ги отвориш с оная ръчната дето се върти? Аз, разбирам, да си някой който живее само на консервена храна, ами то я ти се наложи веднъж в седмицата да отвориш някоя, я не. Или пък, да речем, оная печка с грил, дето го използува само веднъж, колкото да го видиш как работи?
Има да ме гледаш, значи, начумерено и да си викаш на акъла: Тоа па, к"во тръгнал да ми гледа в паничката? Нема ли си друга работа, ами ще ми бърника из кухнята...ама ха...нахал!
Напълно си прав, мой човек, ама аз само така, за показно го направих, а ти ако щещ имай си и далекоглед за да гледаш как се съблича комшийката, имай си и електричен нож за рязане на шунка, имай си и "MP3 player" , Blueberry, машинка за подстригване на космите в носа и ушите, ваничка за масаж на ходилата и даже и вибратор за помагало на булката ако щеш. Кой съм аз, да го еба, да ти се бъркам в личния живот? Нали демокрацията е точно за това. Всеки да си прави каквото си ще, стига да не пречи на другите.
Да де, ама както гледате, има една порода хора, дето ужасно им е домиляло за вас, горкичките. По цял ден плачат за вас и пишат апокалиптични миниатюрки за еродиралия ви животец. Търсят като Диоген, да го еба, Човека, пеят химни за достойния живот и плачат за онова време когато да си писател си беше нещо "по-така". И клуб си имаш, значи, където да седнеш и подискутираш интелектуалщини със себеподобни културтрегери...и почивна станция на морето и творчески командировки и редакторски позицийки и даже и по някой фестивал на младежта в Куба можеш да забърешеш (на нечакдотам младежки години) на "пълен гювеч".
А сега какво? Има да си седи Янко с това зеленото ( не мога да разбера анцуг ли е или декадентско сакенце с пайети?) облекло и рони едри сълзи по отишлото си хубаво. А пък бай ви Калин и той завалията му приглася с меден кавал. Плачат нашите за ония ми ти интелектуални времена като сирачета за захарно петле, ама нещо не им се отваря парашута.
Ами, като си нямате друга работа, ами плачете, бе, другари. В края на краищата, дето викаше Маркс: Битието определя съзнанието. Съвсем в реда на нещата е да се чувствувате преебани...ама както ви гледам с туй вайкане и тюхкане нещо попрекалявате...та моят приятелски съвет към вас е: Вместо да кършите китки и да се самосъжалявате вземете се в ръце и напишете нещо истинско и вълнуващо, може разбира се и в същата тоналност, ама да гепи, бе...тъй де...тия некролози за социализма дето ги творите на мен лично ми писнаха на хуя...сигурен съм, разбира се, че имате там една дружинка от пенции с мачкаеми шлиферчета дето ще ви дигнат по палче, ама толкоз. В края на краищата дайте нещо качественно, па макар и издържано в соцреалистичните традиции. Стига с това монотонно ридане. Ама ха.И да ви кажа, честно, съвсем съм сериозен. Няма ташак.
Щото, да бъдем, честни, ако ги нямахте тия ятаци из редакцийките, едва ли щяха да ви публикуват мърморенките толкова често.
image
8 May 2006



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804066
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031