Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2014 21:03 - КОРЕНОТЪРСАЧИ
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 349 Коментари: 0 Гласове:
2



КОРЕНОТЪРСАЧИ
Чета, значи, колко гадни били тия ми ти паразити капиталистите, дето Маркс ги обвинява в тунеядство и незнам си к"во още и си викам на акъла: Брех, мама му стара, гледай как нашите умници са открили корена на злото и как
( разбира се, с най-хуманитарни помисли) искат да го изкоренят.
Да ви кажа, честно, много ми е интересно, какви вихри циркулират из мозъчните кори на този род високохуманни индивиди с политпросветна закалка? То бива, бива, промивки, ама пък чак до толкова?
Политикономията е нанесла непоправими щети в съзнанието на мнозина, които все още смятат с онова сакрално "едно на ум" ( принадена стойност).
Разбира се, бе, другари политкомисари, че ще има хора които богатеят благодарение на своите възможности и тая ми ти пуста вечно начумерена работническа класа трябва да им целува не само ръка, ами и гъз, тъй като ако няма работодател, няма да има и РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА. Нещата са повече от очевидни и ми е интересно как някои хора не могат да смелят едни толкова прости закономерности. Ами, чоджум, ако някой предприемчив "алигатор" не вземе да инвестира капитал ( без значение дали умствен - т.е, знания, умения и икономическа далновидност или финансов) то и тоя ми ти пусти пролетарият има да кисне по бюрата за безработни и псувайки под мустак да проклина някакъв си илюзорен ВРАГ с гамаши, мефистофеловска усмивка, фрак и цилиндър.
То ако икономика се градеше с конгреси, планиране на петилетки, симпозиуми, герои на социалистическия труд, алеи на ударника и паспорти на трудовата слава до сега тоя ми ти пусти комунизъм да е дошъл и разцъфтял дори и в най-затънтеното ъгълче на планетата. Да де, ама всички видяхме колко импотентна е икономиката незадвижвана от желанието за индивидуално забогатяване и просперитет. Когато ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ РАВНИ И ЕДНАКВО ЗАДОВОЛЕНИ, в общи линии на никой не му дреме на кура и всеки само гледа как да "крадне от държавното" (именно благодарение на тоя ми ти инстинкт за "едни гърди напред)...именно заради това всяко едно начинание което би дало възможност на някой си гад да акумулира нещо повече от ближния си( от продажбата на долари пред "Магура", отварянето на цех за пластмасова кинкелерия, продажба на "корекомски" стоки та чак до комунални усуги със сексуален нюанс) беше НАКАЗУЕМО!!! ( Как така, бе, мой човек, ти ще искаш да имаш повече пари от член на Политбюро? )
И, разбира се, в общество в което инциативността и предприемчивостта са гледани като порок, нещата започват да зациклят и лека полека оборотите навъртяни от КАЗАРМЕНАТА ФАЗА на СТРОЯ ( Перник-Волуяк, Хаинбоаз, Димитровград...и т.н.т) се оказват недостатъчни за конкурентоспособност на строя. Самите тия ГОРДИ РАБОТНИЦИ започват да искат, да го еба, да притежават джунджурийки произведени в "лоша страна". От най-прости неща като нокторезачка, та стигнеш до автомобил и компютри. Точка.
Искат си хората КАЧЕСТВЕННА СТОКА, произведена в заводи принадлежащи на експлоататори и туй то. Разните му там хем родни, хем пък народни производства хич и не ще да ги погледне ( ееее, имаше няколко изключения от правилото...ама на изключения от правилото ИКОНОМИКА НЕ СЕ ПРАВИ). Гуджо бачка в "Петър Ченгелов", ама носи "Адидас" маратонки, Гунчо монтира компютри "Правец", ама си има "АйБиЕм", Пенка работи в "Арома", ама дава половин заплата за "Гучи". И к"ва стана тя? Произвежда се стока която никой не ще, макар че е планирана от преди пет години. Не я иска нашия и туй то.
Колкото и да му разправяш, че дънки "Рила" са върха, той гада му с гад носи "Wrangler". И к"во с"а, в панделата заради неуважение към родното производство? Ами, че комай това е единственния ефективен метод чрез който социализма можеше да налага вкусове и да предотвратява девиации.
Това е то. Всичките тия андрешковски приказки за гадните експлоататори трябва да отидат при онези за кумчо Вълчо и баба Меца.
Защото ако не са тия гадни експлоататори, дето толкова ги мразиш, проклинаш и кълнеш нямаше кой да си вложи паричките в предприятието където ти в момента бъхташ и ти по всяка вероятност щеше да събираш едливи корени, борейки се с конкуренцията на други такива като теб, политпросветни коренотърсещи. image 23 Apr 2006



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804224
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031