Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2014 19:41 - ЧЕРВЕНАТА ПРАШЧИЦА
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове:
1



ЧЕРВЕНАТА ПРАШЧИЦА


Приказка по Шарл Перо

В стари времена в едно село живеело чудно хубаво малко момиченце, нямало на света по-хубаво от него. Майка му много го обичала, а още повече го обичала баба му. Добрата старица му закупила от един шикозен бутик едни модерни червени прашки, които толкова много и отивали, че всички започнали да наричат момиченцето Червената Прашчица. Един ден майка й омесила питки и й казала:

- Иди при баба си да видиш как е, научих че била много болна. Занеси й питка, това шишенце с наложен пелин и новия брой на вестник "Дума"

Червената Прашчица веднага тръгнала към дома на баба си, която живеела в друго село. Когато минавала през гората, срещнал я националистът, на когото много му се искало да я привлече в партия "Атака", но не посмял, защото наблизо в гората някакви герберисти събирали съчки. Той я попитал къде отива. Горкото дете, което не знаело, че е опасно да се спира и разговаря с привърженици на тази партия казало:
- Отивам да навестя баба си, която АБФК, но тъй като и спряха пенсийката за активен борец и сега живее много мизерно, та мама реши ди й изпрати туй-онуй.
- А тя далече ли живее? - попитал националистът-патриот.
- O, да - казала Червената Прашчица, - от другата страна на пивницата, дето се вижда оттук, в първата къща, която зърнеш, щом влезеш в селото.
- Хм - казал воленсидеровият поклонник, - аз също ще ида да я видя и да и обясня някои важни работи. Аз ще тръгна по този път, а ти върви по онзи да видим кой ще стигне пръв.
Националистът хукнал с всички сили по най-късия път, а момиченцето тръгнало по най-дългия, като се забавлявало да бере лешници, да тича след пеперудите и да си вие китки от цветята, които намерилo по пътя си и да си пее песни на Джъстин Бибър. Скоро националистът стигнал до къщата на бабата. Почукал на вратата: "Чук-чук-чук!"
- Кой чука? - обадила се бабата.
- Твоята внучка, Червената Прашчица - казал вълкът с преправен глас като гласа на момиченцето. - Нося ти най-новия брой на вестник "Дума", питчица и осмарски наложен пелин.
Червената бабка, която лежала, защото била малко болна, извикала от леглото:
- Дръпни връвчицата и резето само ще се вдигне.
Атакистът дръпнал връвчицата и вратата се отворила. Той се хвърлил върху старицата и започнал да я обсибва с националистическа пропаганда. Бабичката не издръжала и му казала:
По-добре ме изяж отколкото да ми пълниш главата с тия глупости.
Тя го казала жената в преносен смисъл, но тъй като той си падал доста тъпичък, го разбрал в буквален и взел, че я глътнал цялата. Те както знаете патриотарите са с ужасен апетит.
После затворил вратата, отишъл да легне в леглото на бабата и зачакал Червената Прашчица, която скоро пристигнала и почукала на вратата: "Чук-чук-чук!"
- Кой е? - извикал патриота.
Червената Прашчица като чула дрезгавия му глас ( тъй като той бил на всичкото отгоре и пушач) отначало се изплашила, но после си помислила, че сигурно баба й е прегракнала от настинката и отвърнала:
- Твоята внучка, Червената Прашчица, стара майко...нося ти вкуснотии от мама.
Атакаджията й извикал, като малко си смекчил гласа:
- Дръпни връвчицата и резето само ще се вдигне.
Червената Прашчица дръпнала връвчицата и вратата се отворила. Като я видял, че влиза, той се скрил под завивката и й казал:
- Остави питката, винцето и вестника на масата и ела си легни до мен.
Червената Прашчица я послушала и легнала в леглото, но много се учудила, като видяла че баба и изглеждала почти като Азис . Тя й казала:
- Бабо, какви големи ръце имаш!
- За да мога да те прегръщам по-добре, мило дете.
- Бабо, какви големи нозе имаш!
- За да ходя и протестирам по-успешно на "Орлов мост" по-добре, детето ми.
- Бабо, какви големи уши имаш!
- За да ми прилепват по-добре слушалките, детето ми.
- Бабо, какви големи очи имаш!
- Така ти изглеждат от грима, детето ми.
- Бабо, какви големи зъби имаш!
- За да те изям.
-Ама, бабо, първо е срамота, такива работи да се правят между баба и внучка, а второ - аз съм в месечно неразположение, дето има една дума.
Да де, ама националистът му с националист к"во ти разбира от финес и орална любов. Хвърлил се върху нея и я нагълтал цялата.
Хората говорят,че ушким била дошла после някава си комисия от ЕС и строго наказала нахалника-канибал, ама то е само за да има приказката безкръвен финал, а иначе не ми се вярва да е станало така.

image











 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804080
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031