Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2017 20:02 - Пики Турай и другите 64
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пики беше събрал Сговорна дружина на отчетно събрание, тъй като според него партийната година беше привършила. Боб Дилън мрънкаше някакви си от неговите мъдрости тот грамофона, а навън някаква птица чуруликаше удивително точно първите пет ноти на куинсиджонсовата "Соул Боса Нова". Сладко подсърквайки си женшенов чай и бавно вдишвайки дима на самоделната си цигара той почна:
-Драги колеги и съратници, след вчерашната успешна акция, като си легнах блаженно с онова блаженно чувство на изпълнен дълг, аз дълго мислих и накрая реших, че трябва вече да свием платната.
-Е,баш сега, когато всичко върви по вода? - учуден попита Кире.
-Както ви е известно, нашата скъпа Родина е родила една плеяда изпечени тарикати.Ние сме, дето има една дума, родени да зарибяваме балъци.Като почнеш от възрожденските хъшове от ателието на Киро Тулешков които били царе във фалшифицирането на каквато си поискат валута, като почнеш от руски рубли и стигнеш до турски лири. Не по-малко способни в този период са и Татмата, Димитър Македонски и Иван Бесарабчето.Ами Кольо Американеца дето уж можел да превърне кило злато в три.Ами Друми Друмев, дето изработил сума ти и западни каки, включително и някаква белгийска баронеса да инвестират парички за разкопаването на златното съкровище на Иван Шишман в крепостта Урвич. Ами ясновидката Мадам Мерита, дето е успяла да омагьоса дори Богдан Филов. Да не говорим пък за най-печения - евреина Давид Леви, който се прекръства на Димитър Леков, но на всички континенти където се е подвизавал е бил известен под името Пантуди. Да не ви разправям пък колко от днешните познавам лично от "онова място" и за колко още други легендарни имена съм чувал там. Знаете ли, обаче, приятели мои кои са най-големите играчи? - многозначелно попита Пики и започна да свива нова цигара.
-Ами аз знам един бургазлия който е царя на санжето.Ще ти брои пред очите стотарка и накрая, я си останал с половината, я не.Три пъти ми го прави пред очите тоя фокус за показно и можех да се закълнем че беха сто марки и трите пъти ме фърля у тъч.- каза Кире
-Аз пък съм чувал за некъв циганин, комай от карнобатско, който направил много яка делавера с правене на бургии за "Хилти"...е кажи с"а кои са...не се ебавай - подхвърли с любопитство в гласа Тони.
Пики бавно запали цигарата,пийна чай и продължи:
- От къде да знам,бе,пичове. Най-големите тарикати никога не се издънват и затова никой не ги знае. Ние, благодарение на нашия велик приятел успяхме да секвестираме част от житцето на некои. Ако не беше Великия изчислител-манипулатор-статистик-гений ние щяхме да направим тия удари, ама кога пръдне гущер. В сравнение с нашите връстници на Запад ние сме, разбира се лилипути, но в страната на лилипутите ние сме като Гъливер.При настоящите обстоятелства сумите с които разполагаме ни правят социалистически милионери, ако мога да се изразя така.Ето ме, аз съм Рокфелер, ти си Карнеги, пък той е Хърст. За съжаление никой друг не трябва да знае това. Както народната мъдрост гласи - скромността краси човека, така, че копелета очаквам от вас не само да сте хубавци, ами и маникени на скромността.Тони, тия твои бакшиши...там Гошо в син костюм, Гошо в кафяв костюм направо викат: Ела,, вълчо, изяш мъ. Знам как изкушава имането на пари. Туй ти се прииска, онуй, а човешкото око, пусто е ненаситно, а и има и друго...лежах с един Илийка от Търговище.Набичил яки пачки, тъй като бил там някакъв снабдител,, ама вместо да я кара така че да не бие на очи, той ръсил пари като пиян кум на сватба, като даже поръчвал едно такси за себе си и едно за шапката. Чул бил, че на времето така правели богаташите с файтоните. Ами по-червена лампичка от туй...здраве му кажи, даже като го прибирали ушевите един му викнал: Да викнем ли са и една милиционерска кола за шапката?
Та тоя Илийка,веднъж ми реди: Мчи за ко мий дъ съм бугат, бйе чуйек, аку нема кой да ми завиди, да го еба.Така,че суетата е другия капан.Всяка една демонстрация на богатство, всяко едно невнимателност и да не ви давам примери от живота. За това ви предлагам да свием знамената и да пуснем котвата. Знам, че всяка минута се ражда по един баламурник и ти се изкушаваш да го хързулнеш по наклона и да си кажеш, айде и този път...ама за последно, ама след това па виждаш некъв още по-залупен...и. уйде коньо у ряката, а както казва народа: лаком гъз - кръв сере. С Нещото изчислихме, че при настикономически условия, а те според него нямало да се променят най-малко до 15-20 години, ако живеем като скромни социалистически труженици, без да сме такива имаме пари за барем още два живота. Какво мислите по въпроса,а?
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804118
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031