Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2017 05:25 - Некомунистическа приказка 6
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 597 Коментари: 0 Гласове:
0



НЕКОМУНИСТИЧЕСКА ПРИКАЗКА 6
Та,драги мои, както обяснихме таткото на нашите героини, който се казвал Балтазар, си е бил от сой и за да държи на подобаваща висота реномето на рода Хадрозаври от които произлизал, той много държал неговите наследнички да се превърнат във всестранно развити хармонични личности. Научил ги да играят 3-5-8, за да могат плавно да навлезнат в дебрите на математиката, за да ги въведе в дебрите на музиката разучил с тях подробно репертоара на Ендрю систърс и въпреки, че понякога Еври фалшивеела на някои пасажи гордия Балкан често бил огласян от тяхната интерпретация я на "Drinking Rum and Coca Cola", я на "Beer Barrel Polka", я на някой друг там шлагер от средата на миналия век. За да бъдат в крак с времето даже ги учел на чужди езици.На Стено най и се отдавали английския и сръбския, Меди пък имала афинитет към турския и испанския, а Еври горката, която мъничко
изоставала от сестрите си по "бистрота на паметта" пък се била отдала на изучаването на руски език.
Е, разбира се, както е навсякъде по света имало понякога и известни неразбирателства между тях. Ами къде се е чуло и видяло да няма критични моменти между децата в едно семейство? Колкото и да споделяли едно тяло и едни вътрешности, все пак, това са си три различни мозъка, три различни характера, дето казват хората.
Сило била типичен екстраверт и каквото и било в ума, това и било и в устата. Не се страхувала да си каже мнението, дори и да изглежда спорно в очите на другите.На нея не само главата и била най-вдясно, но и политическите и пристрастия.Тя твърдо защитавала консервативните ценности и била критично настроена към абортите и хомосексуализма.
Еври пък, която била най-лявата глава клоняла определено към марксизъм и всякакви теории с ляв привкус.Меди,на която съдбата била отредила да бъде по средата, пък била либертарианка и често трябвало да служи като балансьор и помирител на двете си темпераментни сестри.
Когато често Еври коряла Сило, че защитява правата на още неоформен фетус, а е готова да изпрати на ешафота напълно съзнателно друго човешко същество, а пък Сило и отговаряла, че това човешко същество е доказан убиец отнел невинен човешки живот и че неговата елиминация е превантивна мерка против загубата на нови невинни жертви, докато отнемането на живота на неродено дете е убийство на невинно същество. Меди обикновенно само примигвала и за да има мир и спокойствие им изнасяла дълга реч обрисуваща несъвършенството на съвременната държава, задъхваща се под бремето на гротесно раздуван държавен апарат, лавинообразно повишаване на данъците за издръжката му, като целта на този същия апарат е лимитация на свободите на същите тези индивиди на чийто гръб паразитира и че приветства наличността на такива спорове отвличащи вниманието от главния проблем и по този начин монополизира своята водеща роля при решаването на това кое е правилно и кое не е.
Най-ожесточени спорове, обаче те водели при разпределението на ролите в семейните драматизации на "Три сестри" на Чехов които татко Балтазар организирал с целта да запознае своите дъщери не само с тънкостите на актьорското майсторство, но и онази потайна мистерия наричана руска душевност. По неизвестни причини и трите се натискали да играят ролята на най-голямата сестра Олга.Не да речем симпатичните също така Машенка или Ирочка, а баш Оля. Не знам това някакъв някакъв атавистичен зов за доминация на по-възрастната сестра ли е било или поради факта, че тя завършва пиесата с философското заключение: "Музиката свири толкова весело, толкова радостно, че ми се струва още малко и ще узнаем защо живеем, защо страдае...ех, ако знаехме, ех ако знаехме." 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807769
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930