Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2017 22:51 - Пики Турай и другите 20
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 268 Коментари: 0 Гласове:
0




Пики с походка на пиян боцман доближи "Ситроена" и хвърли пакета с престилките на задната седалка, върху пишущите машини.
-Кво е това бе градски? - попита Тони.
- Зестра за сестра ти, брато.
-А не се ебавай...кажи де.
-Aми три парадни и четири строеви униформи за цирковете които предстоят, брат ми.Айде сега да отидем у дома и да полеем сефтето, но от сега ви предупреждавам, че имам само половин бутилка Палинка и...тва е.Още съм много тънък финансово, копелета...все пак оня ден излезнах от дрънголника...но както ви казах: Светло бъдеще ни чака и запя с преправен глас:
Пред нас са блеснали житата
Окъпани от топъл дъжд
и ний вървим,вървим,вървим,вървим нататък
и няма край, и няма край на шир и длъж.
Другите двама,развеселено подхванаха рефрена с него и снежния булевард беше оцветен с едно наистина уникално песнопеене:
-Ехо! Ехо! Безкрай на шир и длъж.
-Когато стигнем "Витошка" спираш пред голямата сладкарница до "Млада гвардия" да скочим и вземем от там една бутилка бърбън, да го еба. Има начи там и JB и Cutty shark и Four roses. Нема да се тровиме сега.Ний баровци ли сме или каруцари нек"ви. Кажи,киек.- обърна се Тони към Кирето с акцент на английски аристократ.
-Е па...Кирето в отговор пусна само трейдмарк репликата си.
Ограждайки с червен молив в тетрадката точки 4 и 8 от своя план, той попита:
-Копелета, има ли някой от вас нек"ъв свестен фотоапарат, а също така и комплект уоки- токи? Сериозно питам.
- К"во й туй воки роки?- учудено попита Кире.
-Walkie- talkie,бе човек, не си ли виждал.Едни като радиостанции, ама малки.Можеш да си говориш с някого на разстояние, като на телефон.На един приятел вуйчо му, който е запален планинар донесъл от Австрия две за да може ако се загуби, значи спасителите да го намерят.Комай са американски защото помня че на тях пишеше спейс патрул. Ще го питам дали ги дава под наем, а за фотоапарат, аз имам ФЕД3, железна машинка, значи, баш като онзи на когото е кръстена -Феликс Едмундович Дзержински.Яко са крали мужиците от немците, но са го направили, значи като западен.
.
Докато слушаше, Пики загради още една точка от списака, а до друга сложи питанка.
Когато се качиха до апартамента на Пики с трофейната стока и новозакупената бутилка "Фоур розес" сестра му се беше вече върнала от работа и готвеше нещо в кухнята.Той се приближи тихо зад нея и я целуна по врата.
-Вили имам гости, моето момиче. Моля те, донеси три чашки в хола, ако обичаш, а ако и на теб ти се пие уиски-четири.
После отиде до радиограмофона.Отвори долната вратичка и се разборичка из купа плочи там.Най-накрая намери търсената, постави я на грамофона и внимателно положи рамото на грамофона върху първия жлеб на въпросната "тава":
-Този момент си заслужава и подходящата аурална тапицерия, а няма по-подходяща от тази която могат да ти подсигурят четиримата великани!
Звукът на излитащ самолет изпълни хола и веднага след това Пол започна:
Oh, flew in from Miami Beach B.O.A.C.
Didn"t get to bed last night...

Вили влезна в хола с поднос с четири чаши, лед в една порцеланова купа и една малка бутилчица с газирана вода.Там завари тримата юнаци екзалтирано да скачат и изпълняват някакъв смешен ритуален танц.
-Момчета, ето чашите, лед и само една бутилка газирана вода намерих в хладилника.Ако сте гладни, сега готвя телешко с грах и ще е готов до половин час.
Пики, танцувайки като зомбиран отвори бутилката, сипа уиски в четирите чаши и и отговори, подкрепян от ливерпулската четворка:
-Back in US, back in US,back in USSR!
Тони и Кирето в бичбойски транс само извиха остатъка от фразата: ууууу,ууу,уууу.
В този обезмаслен социалистически екзистенц, в който Партия и Правителство, съставени от една шайка безумно тъпи селяндури пробутваха на младежта някакви измислени и служещи само на тях си ценности като бригадирско движение, строим и бдим, паспорт на трудовата слава, ударник и тем подобни капани за балъци, принудените да битуват в този лагер на абсурда търсеха спасение в промъкналите се отзад Желязната завеса алтернативни средства за забава, като шампионът на тия ми ти средства се наричаше рок"н"рол. Рок"н"рол не беше за тях само името на танца и съпровождащата го музика, той беше и джинсите и дългите коси и хипитата и онези филми и онази литература и най-вече СВОБОДАТА.
Социализмът обича и налага унификацията: еднакви униформи, сходни подстрижки, задружни манифесации и грандиозни бутафорни изяви с демонстриращи единност формации от тела в спортни екипи на фона на сменящи се лозунги и символи формирани от стотици други дирижирани младежи и девойки.Всеки който се опитваше да демонстрира някаква си шареност беше заклеймяван като девиант и изпращан на поправка в трудови лагери, строителни войски, затвори, трудово-възпитателни училища или просто беше изселван от естественната си социална среда и натикван някъде където той би бил смазан и евентуално оквадратен.
В тази изрядна градинка на социализма бурените обаче избуяваха все повече и повече.Те имаха по-яки корени, по-бързо растяха, бяха далеч по-креативни и иновативни и постоянно разваляха рахатлъка на грижовните градинари които ги скубеха, но те изкубнат един и на негово място - хоп...нови два.
В разгара на оформилият се як купон обаче Тони погледна часовника си и с ужас извика:
-Леле,копелета, сега е 5:35, а аз така се занесох с вас, че щях да забравя, че имам профсъюзно събрание с колектива в 6:00 и няма да е хич етично от моя страна, като инициятор да карам горките момиченца да ме чакат дълго. Кире,брат ми,бегай пали дзверо и да отлитаме.
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811840
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930