Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 03:41 - Величко и Дяволът
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 328 Коментари: 0 Гласове:
0



Величко и Дяволът

image image image
Е, Сиби, тук вече няма как и аз да не вдигна три палеца! Когато си е майсторство - си е майсторство и туй то. Думите при Шантавия са подредени по възможно най-причудливия начин*, което е разбира се част от магията на мъдрословенето. За да си на това ниво, обаче се изисква доста повече от трудоюбие, упоритост и там всичките ония добродетели дето се постигат с копане. За това си е нужно и онова дето е известно в някои кръгове като ГЕНИАЛНОСТ. Ето, четем тук различни текстове, различни маймунджилъци, различни постановки и всеки автор си има в дисагите някакви си хитринки, но докато при повечето от тях се чувствуват струите пот, напоили текста, при Шантавия всичко звучи изключително плавно и сякаш направено "прима виста". Намират се и при другите автори добри алегории, хубави хиперболки и уникални закачливости, но никой не може да достигне до това "ДЕВЕТО НЕБЕ" на творене, до което е достигнал нашия приятел.
Думите просто скачат като пуканки в микровълнова, удрят се в съзнанието ти и като деветосептемврийски фойерверки радват "вътрешното ти око".
Не е за пръв път, да го венцеславя, ама пък погледнато реално пишещи от тоя калибър са по-рядко срещаеми и от индиец с чорапи!
Така че, хубаво е да бъдат поощрявани и да им бъде показвано, че наистина хората оценяват техния талант. Тъй като, това в края на краищата е по-голяма награда и от хонорара им.
В края на краищата, туй...гениите не сме чак толкова много и трябва да бъдем, един вид окуражавани. Тъй де...няма к"во да скромничим. image
* * *
Здрасти Слънчо,
както гледам, трябва да те приема като доцент в моя "University of Hard Knocks", тъй като и ти вече си достигнал до ниво за титуловане в сферите на дървената философия.
Поздрави от АКАДЕМИКА ПО ДЪРВЕНА ФИЛОСОФИЯ. image
(днес малко в извънобичаен нескромничен mode) image
_________________________________________ _______________________
*по същия начин по който слюдата издава ония вълшебни багри само под определен ъгъл срещу светлината, така и Шантавелко реди думите като използува именно такива ъгли при които те бляскат с неподозирана яркост, достигаща до магичност.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811944
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930