Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2013 14:45 - ОПРАВЯНЕ
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 267 Коментари: 0 Гласове:
2



Когато питаш Гуджо от Левуново: Ако, ей така, да речем, копеле, утре те направят кокорбашия на страната какви мислиш да ги вършиш? , той моментално ще ти изстреля като будьоновска тачанка всичките онези народнопопулярни отговори:
а) ще оправи здравеопазването
б) ще оправи образованието
в) ще оправи пенсионното осигуряване
г) ще оправи безработицата
д) ще оправи данъчните
е) ще оправи престъпността
ж, з, и, й...) ще оправи всичко което има нужда от оправяне (включително и пет-шест знойни изпълнителки на "чалга"image
Най-трагичното е, обаче, че Гуджо е вътрешно убеден, че е много голяма работа. Той може не само да оправи вътрешната политика, ами също така и външната и инвестиционната и "тихофронтовата" политики, да не говорим пък за такива фасулски нещица като екологичната среда, енергетиката и българския футбол. Ако го питаш той и олимпийското движение даже може да оправи. Само, пусто... всички са толкова тъпи, че чак не могат да му оценят гениалните способности. И се чуди нашия: как така, бе, толкова прости неща, значи, а тия ми ти капути не ги оправят? А бе, може ли то, значи, да се чака толкова за жизненоважни лекарства от чужбина?...ами направо врътваш един телефон и ги доставяш аламинут. Може ли, да ни дължат тия либийци, иракци и разни ми ти там барем пловин дузина нации мангизи, а ние да не сме си ги взели до сега? Ами, казваш им: ДАЙ СИ МИ ПАРИТЕ и толкова...еба ти.
За 24 часа е готов нашия да оправи всичко. А не слушкат - ха до стената и ПУШ...хе, хе, хе...ще гръмне там една дузина и другите, като видят, значи, да видиш как ще слушкат, значи, и ще козируват само като ме видят.
Прави струва, нашият и все до доказаните ( според него 100% безпогрешни и безотказно работещи) методи за оправяне на нещата, базирани на светата троица на гуджовската логика ( култивирана още в ранна младост в един от най-престижните житейски университети, дето ги наричаше Максим Горки - поделението където служи офицера Ламбрев): бой, ебане и командировка за дърва.
И така е с всеки гуджовец из страната...всеки е, да го еба, експерт по всичко: като почнеш от трудово-правните въпроси, минеш през археологично-историческите, и стигнеш чак до социално-нравственни. За всичко има мнение и то не да кажеш нещо от рода на: А бе, хммм...чувал съм...или пък...четох някъде...не бе, не...стомано-бетонно мнение, нетърпящо възражения и критики.
И ако поизследваш така гуджовското поведение по нета, ти горе долу можеш да си направиш заключения и за другите - несвързани с нета специалисти по животология. Сега, гледам, е модерно да се коалират и да се преобличат в "атакуваща" реторика. Всичко хубаво, ама дайте да си говорим за това след като все пак покажат гуджовци и политактивност някаква...особенно ми е интересно как ще тръгнат да дават преференция на родните бизнесмени и каква е ще е реакцията на българите работещи в България за "неродни инвеститори".
А иначе вярата е хубаво нещо. Даже и поетите пишат проникновенни стихове за нея. Само че, да не забравяме, че има и такива дето вярват че Земята е плоска, че баячката може да те "оправи" от уроки, че Иван Славков е неподкупен и че той самият е изключително чаровен.
image  



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 812035
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930