Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 14:41 - Ако Гуджо е идиот, то той си е идиот
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 319 Коментари: 0 Гласове:
0



Не мога да разбера как някой може да гради своето собственно самочувствие и дето му викат тук "selfrespect" на базата на това че е роден в същите географски предели в които са родени хора с известна субстанция?
Ако Гуджо е идиот, то той си е идиот въпреки че се е родил в същия град в който се е родил, да речем Паисий Хилендарски и Никола Йонков Вапцаров. Толкова. Вари го, печи го, то той ще си остане идиот дори и да има директна кръвна връзка и със Самуила и с Иван Страцимира.
Няма нищо лошо в това да обичаш и тачиш хора близки до сърцето ти, било то по антропологични, географски или исторически причини. Съвсем в реда на нещата си е. Дето има една дума, майка ти може да е и кварталната курветина, но за тебе ще си е винаги "МАМА", нали? Именно това е имал предвид Петър.
Ако прочетете внимателно и ако сложите на трупчета вашите там показавани неведнъж предрасъдъци към Волгин, ще забележите че той точно това има предвид човека. Нито ти казва да спреш да обичаш Райна Княгиня, нито ти забранява да си чествуваш обесването на Апостола. Единственното което подчертава е фактът, че изкуството, културата, науката и изобщо ПОЗНАНИЕТО като цяло не би трябвало да бъдат разглеждани като някакъв си локален феномен и патент на родната ни "будителска аристокрация". Фактът, че освен "Под игото" си чел и хиляди други книги (повечето от които смяташ за по-полезни от този роман ) не те прави РОДООТСТЪПНИК и МАЙКОПРОДАВЕЦ. Това, че освен "Хитър Петър", "Бай Ганьо" и "Женско царство" си слушал и други сюити, това че освен "Сигнал", "Фактор" и "БТР" си слушал и други групи, това че освен "Рози за д-р Шомов" и "Антигона 43" си гледал и други постановки, това че освен "Калин Орела" и "А бяхме млади" си видял и произведенията на други кинематографии, не те прави по-малко КАЧЕСТВЕН ЧОВЕК И ВРАГ НА РОДИНАТА. Повярвайте ми.
А, фактът че винаги ще се намерят разни ексхибиционисти дето ще си отварят широко абата за да ти покажат голия си патриотизъм според мен си е просто една типична забава за много от "нискочелите представители" на земното кълбо. Забелязъл съм и една доста любопитна подробност: Колкото по-неудачна е житейската реализация на даден индивид, толкова неговата ГОРДОСТ ОТ ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ НЯКОЯ ГРУПА С ДОКАЗАНИ ТИТАНИ В НЕЙНИТЕ РЕДИЦИ.
И викат нашите, кряскат и опищяват орталъка с това колко велик бил този или онзи негов предтеча, а не се погледнат в огледалото и видят колко жалко изглеждат те самите, поставяйки лъвската кожа на заешките си телеса. Тъжна картинка, направо. Тъжна.
image  



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811944
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930