Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2014 20:59 - "метереологофолк"
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 364 Коментари: 0 Гласове:
1



Лелеййй. Аз си мисля, че тая тема минала в "ловните интернетни полета" и изобщо не съм свъртал насам, а то гледам: Гости, гости, гости...ами добре ми дошли (първо) и дай да ви отговоря поединично, както се подобава на добър домакин (второ).
Ще карам по ред на зададените въпроси:
Йори,
гледам комшийката Латина ти отговорила доста напоително на въпроса...даже включвайки и забавен анималистичен куриузитет - самокасрацията на бобъра, като защитен механизъм...ами като гледаш - животни всякакви...не че ние хората сме по-цвете, де ( известни са доста случаи на жертвена самокастрация в редовете на някои религиозни секти от далечното историческо минало, ама барем ония (поради анатомичните особеностти на човешкото тяло, предполагам) са го вършели посредством остри помагала, като след операцията не са си захапвали мъдните торбички, ами са захвърляли с името на своя си кумир на уста вкарващите в грях карантии с цялата си сила ( не знам каква сила може да ти остане след една такава операцийка, ама така барем пише по дебелите книги ).
Колкото за граундхога, то нашето си тук животинче даже си има и име - Wee Willie of Wiarton (AKA Wiarton Willie), който от 2000 година насам е познавал 100% настъпването на пролетта. Неговия предтеча - Great Willie of Wiarton е вършил тоя ми ти вудуу-метереоложки ритуал от далечната 1956 година, та чак до "изтичането на срока си на годност" през 1999 и то с 90% акуратност.
Както гледаш, скучноватички ритуали радват тукашните "метереологофолк" традиционалисти...докато ние тук се дзверим и чакаме някакво си тромаво животно да ни каже колко ще е дълга зимата, на базата на поглеждане на сянка... предполагам, че в Горна Баня са се провеждали съвсем по-инакви (и по прагматични ) занимания. А бе, кой за к"во учил, дето викаха на времето. image
Принципно погледнато, обаче, ние тая година, ама хич не можем да се оплачем от зимата - по средствата за информация казват че толкова блага зима не е имало от 100 години на сам. Тъй като не съм живял толкова дълго -ами вярвам им, а пък и наистина навън си е "муци". Я заваля тая зима два-три пъти "сериозен сняг", я не, ...зима радваща такива като мен, но влудяваща всичките онези мои колеги - любители на snowmobiling. А такива има бая, да ти кажа из тая огромна страна.
Като се напрокат тия ми ти (предимно рурални) канадци и като яхнат сноумобила ( моторна шейна, дето му викат някои) има да се мотат из дивината докато или изтрезнеят или се бухнат в някое езеро с тънък лед. Ама пък, хей, всеки си е башка луд и си има право да си се радва на живота, както намери за най-добре.
Ако някога имаш път насам, вземи драсни два-три реда. Ще си добре дошъл.
image  



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811614
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930