Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2014 21:35 - ГУДЖО РАЗТЯГА СТРАТЕГИЧЕСКИ ЛОКУМИ
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.07.2014 23:06


ГУДЖО РАЗТЯГА СТРАТЕГИЧЕСКИ ЛОКУМИ
или как някои хора от народа гледат на присъединяването към Европа
Обича Гуджо да си прави сметки и да дискутира неща със завързани имена. Я семантика, да го еба, я екзистенциялизъм, я някоя друга такава дума с потайна субстанция, дето неговите авери у кафето не са я и чували даже. Седи си, значи, на масата нашият, дръпне малко от ракийката, боцне търкълце краставичка от салатката и току ще каже някаква си мъдра сентенцийка от рода на:
- Дай да видите сега, как тия залупеняци гъзо не че целиват, само и само да влезнем у Европата, защото, братче, ние сме стратегически много важни!!! Ей, знаеш ли ти какво е това стратегия? Знаеш, трънки. Ако погледнеш историята, значи, най-големите глави в света са били най-големи стратези и който е имал по-гениялна стратегия той е успявал да наложи волята си, дето има една дума и да дърпа конците. Ей погледенете, значи...туй ми ти Жуков, Сталин, Александър Македонски, хан Крум, Кутузов, Чингис хан, Чай Кан Ши, Хитлер и Наполеон са били големи стратези, значи. Имали са хората, вътрешно чувство за тия ми ти работи и са разработвали стратегиите си много вещо и умело.
 Няма, значи, хаотични движения, удари в празното пространство и разни такива лигавщини. Методично, лекичко с пиниз, значи и ти го вкарват целия. Ха мръднеш, ха ти влезнал по-навътре. Нема, значи, лабаво. Та както виждате заради това и историята ги помни.
Кой е чувал, да речем, за някой си Цецо от Вълчидръм или Генади от Сухиндол? Ами максимум съселяните им и толкоз. Ама виж, тия ми ти мъдри глави дето Гуджо ги цитира постоянно - ами всички ги знаят. И то именно защото хората са си имали своя стратегия.
И като погледнеш, какво им пречи и на нашите да си имат присъединителна стратегия, бе, джанъм? Какво им пречи?
Ех, защо не ги оставят тия работи на Гуджо, дето и историята я знае и от география отбира, а пък да не говорим за хидромелеоризация, където, няма какво да си кривим душите, той си е направо цар.
Ами, погледнете, в края на краищата колко е просто, значи. Вместо да ги молим тия ми ти от Европата и да им целуваме гъзовете, направо да вземем и да почнем да се мусим и да се правим на "голяма работа". А бе, разбира ги, Гуджо, тия неща, защото ако погледнеш той си пада и по онова дето му викат "тънката част".
Дай да погледнем, ей тъй на, не по-далеч от махалата. Ами вижте я Миладинка, да речем. Кой и е поискал, значи, на всеки е бутнала, да го еба. И к"во с"а? Вместо хората да са и благодарни за тая нейна филантропия, вместо да я прославят в чалгаджийски химни и стихотворения, те к"во? Ами как к"во? Викат и Миладинка Курвата.
А пък Костадника, все гледаш, курназ се прави. Едни такива мрежести чорапогащници носи, едни такива вносни бижута, пъпчето и все голо, ама на - не бута, значи, на всякого и държи една таква дистанция, ще кажеш: А бе, тая, трябва да е или вишиска или пък нещо там дето не го знаем. И хората, гледаш, изпитват един такъв респект към нея. А като погледнеш, ей тъй на, безпристрастно и двете, значи ______ (тук би трябвало да се появят пет звездички, така че си знаете какво са), ама ей на - едната си има стратегия, а пък другата си няма. Виждаш ли?
Та така и ние с Европата. Вместо да им кажем: Айде, тургай го, к"во чакаш, можем, значи, да се направим на важни и да не кандисваме там да ни го набутат аламинут за едно малко шкембенце и "Столично" в кварталната шкембеджийница, ами да тежкареем, значи и барем там на ресторант да ни закарат, да ни отвярят вратата, да ни придърпат стола... моля, там...пърдон и всичките му там буржоазщини. Пък и скаричка ще ти викнат и шампанско ще поръчат и даже от цветарката някое букетче ще намажеш. Ами тъй де...
Та, такъв стратег е значи, Гуджо. Гледаш го, един такъв мърляв, с кльопнали уши, усмивка на дребен гризач и гардероб на втородивизионна кандидат-мутра, ама пипето му сече, значи. Разбира ги, тия, политиките, да го еба и туй то.Па да не ти говорим какви планове има за да "разкулачи" Еврофутбол...мани, мани...стратег, значи, та чак дрънка. И после, да не кажете: Гуджо не ни каза...
image 
01 Mar 2006



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 812336
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930