Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2013 15:11 - За ритуалния патриотизъм
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 401 Коментари: 0 Гласове:
1



За ритуалния патриотизъм


Ако сте прочели внимателно статията, бихте разбрали че Стойнев не е против ритуалите, а против "вулгаризирането" и "опошляването" им. Всеки един форсиран и неестественно звучащ панаир на суетата се превръща в "звънче на свинче" и вместо да предизвика емоционален катарзис, той не само отегчава наблюдателя, но и задействува негативни тригери в съзнанието му.
Така че, често една такава преиграна и изпразнена от реални емоции бутафория вместо да изпише вежди, ще извади очи.
Е, разбира се има там една порода хора които си обичат зрелища натоварени със символизъм и с трепет наблюдават проснати чаршафи с кървави петна по тях, заколението на петли, клатенето на метален контейнер с горящи смоли в ръцете на дядковци със смешни килимявки, млади девойки с пионерски връзки да правят вечерни проверки (с концлагерна сериозност) и да четат имената на петимата от РМС (като с треперещи от желание за мъст гласчета ги обявяват за липсващи поради загиване в борба срещу фашизма) или пък манифестации с балончета и байрячета. Обичат си тия хора ЗРЕЛИЩЕТО и туй то. Не че има нещо лошо в това...в края на краищата на времето и гладиаторски битки и народни съдилища са устройвали за да радват народа, та колко му е сега там някакви си паради...тъй де...на парадите барем глави не хвърчат, а пък има както казах и хора за които празникът е празник и чествуването - чествуване, само ако има там НЯКАКЪВ ЦИРКЪДЖИЛЪК свързан с него. То и затуй нови дрехи там, посещения на бръснарници и фризьорски салони и т.н.т. Респект, един вид.
На мен лично ми се е случвало да присъствувам на АКТОВЕ докарващи РИТУАЛА до ниво ПАРОДИЯ. Напълно естестевенно е такива "дървени манифестации на респект" вместо да задействуват като патриовиагра, да имат обратния ефект. Това което е "вътре в сърцето" не може да се промени...е, разбира се можеш да изиграеш там някой "фалшив оргазъм", ама то е само за пред хорски очи...онова което е "вътре в теб" си е вътре в теб...и разбира се ЗА НЕГО СТАВА ДУМА.
image03 Юни 2005 15:42



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 812005
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930