Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2013 18:24 - Варвари и аборигени 1
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
0



Варвари и аборигени
Когато една държава отвори вратите си за чужденци и приюти милиони с различно вероизповедание, различна етика, различни нрави и различен светоглед, то тя неминуемо е демократична и недискриминативно дава шанс за нов живот на тези онеправдани души пристигащи постоянно от цял свят.
Великобритания, както и САЩ, както и Канада, Германия, Франция, Белгия, Холандия и изобщо страните с по-висок стандарт са отворили вратите си за новите варвари, които нахлуват като мухи говнярки на лайно. Разбира се, това е от една страна съживително за икономиката им, бърз анкерпласт за пробойните в системата, "изкуствен" прираст на населението, вълна от нови покупатели на стока, извършители на непривлекателни за аборигенното население дейности и т.н.т.
От друга страна, обаче the new barbarians, определено са по-облагодетествуваната страна в уравнението. В замяна на лишаването си от близки, традиции, престиж и изобщо - естественната си житейска среда ( която те все пак доброволно са напуснали, разбира се недоволни от това която тя им предоставя) те получават освен "жизнен стандарт", "мънистените дрънкулки" на покупателното общество и дъха на масовата култура ( доминираща така или иначе земното кълбо) от първа ръка, също така и едно доста хуманно третиране ( изключая, разбира се изцепките на разни атакоподобни образования, които се наблюдават в почти всички от гореизброените страни). Съвсем нормално си е да има една неуспяла прослойка от населението, която да търси вината за своите неудачи именно в лицето на тези имигранти.
Докато болшинството от имигрантите се интегрират (или барем се старят да го направят) и стават част от това ново общество, то има едно намусено малцинство, което не само че е неблагодарно за предоставените му възможности, ами се стреми всячески да се капсулира в себе си и дори неговата цел е да направи абсолютно всичко възможно за да унищожи ценностите на системата която му е дала шанс да заживее НОВ ЖИВОТ.
Тъй като ги има и в Канада, аз мога да ви кажа, от лични наблюдения, че тези хора са едни абсолютни нещастници ( разбирай прекия смисъл на думата - miserables, клетници, окаяници, а не преносния - лайнари, мръсни копелета ). Те се опитват да си изградят един илюзорен остров на тяхната си култура, всред океана на антагонистичната за тях западна. Носят си бурките, чалмите, дагерите и шалварите си. Слушат си бангра хитовете, гледат си продукциите на Боливуд и си четат новините само на своя си език. Освен всичко това те се превръщат в една почти автономна племенна общност, като си пазаруват в своите етнични магазини, посещават "своите" си доктори, ползуват услугите на "свои" адвокати, пътнически агенти и дори и си имат свои училища. Не че има нещо лошо в това да цениш своите корени и да се радваш на близки до душевността ти събития, културни деяния и манифестации. Ето и аз, да речем, почти винаги когато гостуват български артисти ще се опитам да посетя представлението, чета и български вестници, книги, слушам и българска музика, както виждате посещавам по-често български интернетни пребивалища, отколкото канадски такива, но в никакъв случай не може да се каже че съм се превърнал като тях в "собственнонационална какавида"...напротив, чета си недискриминативно и локалната преса и постоянно взимам книги от библиотеката и почти ежедневно изглеждам по един - два филма ( повечето от които, разбира се са североамерикански), следя с голям интерес и футболните мачове от Европа и хокейните срещи ( дано по бързо свършва тая глупава "стачка", че направо съм зажаднял за шайбата ) и баскет и тенис и бокс и някои сериали гледам -предимно ре-рънс на "Симпсънс", "Южен парк", "Сайнфилд" или "Фрейжър"...изобщо това е част от моя живот тук и както ме интересуват световните проблеми, така ме интересуват и локалните, тъй като, в края на краищата - аз съм част от това общество. И комшии и приятели имам от всички краища на света и да ви кажа честно, чувствувам се прекрасно.
Да де, но тези ми ти, какавиди, изобщо ни приемат, ни предават. Зациклили са в своя илюзорен свят ( еквивалентът на от Витоша по-високо нема, от Искаро - по глибоко нема) и туй то. И ти ги гледаш като някакви музейни експонати, шляещи се в своите причудливи костюми...като започнеш от ултраортодоксното еврейство, минеш през разните му там сикхи, пакистанци, шриланкци и какви ли не още капсулирани индивиди. И тъй като Канада толерира мултикултуризма, те си правят хората каквото си щат. Имат си там и синагоги и джамии и будиски храмове и какво ли не още. По телевизията се излъчват предавания на техните езици и дори често те провеждат фестивали на своята култура, които понякога посещавам с удоволствие.
Именно в едни такива самосегрегирали се общества, изпълнени с ПАТРИОТАРИ ( които винаги съм се чудил като са толкова големи патриотари, чий го дирят все оше тука? Ами взимай парите и бегай...ама бегай много силно...
(следва)



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 812259
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930