Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2013 02:03 - Варвари и аборигени 2
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
0



Круелке image
Варвари и аборигени 2
Именно тези монохромни следователи на КНИГАТА ( която и да е тя, е най-вероятно единственната до която са се докосвали) действуват догматично и са в сърцевината на цялата тази руска салата от ксенофобия, сегрегация, омраза, расова и верска нетолерантност и най-вече ЖЕЛАНИЕ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ИНАКВИЯ.
Както лондонските скинхеди, южнощатските реднекове, афганистанските талибани, палестинските интифададжии, така и родните атакисти са хора с изключително тясен мироглед. Ако сте забелязали, това са хора при които амбициите надхвърлят канчето на възможностите и тъй като жилото на амбицията е нещо жестоко, то ги боцка да се реализират по някакъв начин. Тъй като, за съжаление, те са неадекватни за честната борба, предпочитат организирането в групи.
Ако сте забелязали, обикновенно реализиралите индивиди са с психика на единак ( това съвсем не значи, че са някакви си социални девианти, саможивци или необщителни, просто хора разчитащи на собственните си сили и умения в "делничните битки"image, докато именно описваните по-горе девианти са почти винаги забелязвани в стадни образования, където тяхната житейска импотентност се прикрива и те ставайки част от глутницата придобиват не само още по-високо самочувствие, но и онова стоплящо душата чувство на съпричастност. И така, подавайки си топката един другиму, тези хора придобиват кураж и камеравиерщина и се чувствуват като "набори"...те поединично не са нещо кой знае колко, но вече организирани в отбор, нещата придобиват съвсем друга форма, всеки може да разчита на всеки и комбинирата мощ на куп, иначе невзрачни и нерализирали се маргинали е в състояние да наруши естественните, наложили се благодарение на многовековна еволюция междучовешки отношения.
И докато едни групировки на малцинства, все пак макар и самосегрегиращи се от мнозинството ( ултраортодоксните евреи по света, болшинството от малцинственни групи живеещи в Канада, арменското малцинство в България и т.н.т...примери стотици можем да изброим ) са се ашладилсали в новата обстановка и въпреки че си спазват традициите, общуват между себе си и дори гордо демонстрират своята различност по паради, фестивали и панаири, в никакъв случай не искат да нарушат структурата на обществото в което те са били приети ( къде с широко отворена прегръдка, къде не чак дотам). Съблюдават си законите там, плащат си данъците и в общи линии не се опитват да бъдат диригенти на живота на мнозинството. Някои дори биват приети в управлението на страната и лобират за своето малцинство и посредством там парламентаристки или там някакви други налични методи успяват да отстояват равноправното третиране на своята малцинственна група от страна на мнозинството. Когато нещата са "fair play", всички страни са задоволени и много пъти малцинственните групи получават дори и малки ( недразнещи кой знае колко мнозинството авантажи ).
Когато обаче известна част от малцинството си въобрази, че има пълномощия ( обикновенно "снесени някъде хептен отгоре"image да доминира и да прекроява играта според своите си "богоизбрани" правила започват и сакатлъците. Именно когато, неколцина бабаита започнат да се чувствуват, че имат някаква си мисия (обикновенно аргументирциите са или някакви си религиозни или расови или суперменшенски ) лайната започват да хвърчат по вентилатора и аборигените запчват да чувствуват заплаха за баланса на системата.
Когато сунитите си мислят че те имат изконното право да владеят Ирак, когато група баски искат сепарация от Испания, когато неколцина българи с турско самосъзнание поставят бомби във влаковете, когато неколцина искащи да минат между капките роми не си платят тока, когато куп фанатизирани франкофони тръгнат да цепят Канада, когато групичка от сицилиански имигрантчета решат, че могат да си играят "тънките игрички" и да разкажат играта на тъпите янки, когато неколцина изкривители на Корана решат че имат правото да убиват гаднярски и безпричинно невинни хора, когато група от запасни офицерчета и нереализирали се маргинали тръгнат да правят мангалите на сапун, когато дузина партизанчета тръгнат да правят акции срещу мандри, тогава вече става страшно и обществото трябва да напави всичко възможно за да не се наруши естественния развой на еволюцията.
Е, понякога обществото е небрежно и инерционните сили, масовата халюционация и "а бе, на мен няма да ми се случи" менталността позволяват ракови образования от този сорт да се разрастнат прекомерно и разните му там Хитлеровци, Пол Потовци, Сталинци, Амин Дадаци, Садами, Мухтадовци, Бинладени, Милошевичевци и Сидеровци да си поразиграят коня, като в своя танц на БЕЗПОГРЕШНОСТТА и ВЕЛИЧИЕТО си помитат всичко което е с обратен на тяхната визия знак. Жалкото е че след такива "ний сме солта на Земята" тропаници и лезгинки наоколо остават милиони трупове на невинни хорица, ама пусто тая ми ти амбиция и този мерак за НАЙ-ГОТИН и НАЙ-ПРАВЕДЕН си прави периодически курбани с честни, примерни и достопочтенни човекоединици, които само искат да си живеят животеца, такъв какъвто си е. image

Редактирано от - Грациан на 08/7/2005 г/ 18:10:12




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811559
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930