Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 21:28 - ХАОТИЧНИ ДЪРВЕНИ МИСЛИ ЗА ДОНСНИЦИТЕ
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове:
0




Доносникът е принципно доста любознателна душа. Интересува се, човекът, от вашето битие. Иска му се да ви опознае детайлно и ако може, дори да влезне в най-съкровенните кътчета на душата ви. Да побърника вътре, значи, да изчагърта някои от онези дълбоки лични тайни които криете и да ви кажа правичката някои от тях със сигурност са били тънки познавачи на човешката натура, защото в края на краищата за такъв род работа си си трябва талант.
Не може сега, да речем, да изпратиш Гунчо да ти "снесе" информация за Бончо. Не върви, някак си. Гунчо е изключително тъп и именно поради тази причина той може само да те напълни (ако си там оперативния работник занимаващ се с битието на Бончо) с куп идиотска баластра: каква му била ракийката, колко нестабилна била картината на онази "Опера 3" която притежавал, как слушал някакви си джиджи-биджи музики, които сигурно били ритуални танци на разни негърски племена, как казал че бай Тошо бил капут и изобщо...съвсем семпла и нехудожественна информация...а бе направо да те е гнус да я пишеш там в дознанието (или както се викаха там ония "алтернативни биографии" дето ни ги спретваха тия ми ти "алтернативни биографи". Защото, ако погледнеш сега, след толкова години какво пък чак толкова си правил и си викаш: Еба ти скучния живот са имали тия ми ти ченгета, дето е трябвало да изслушват един тон глупава и безсмислена информация, докато достигнат ( я достигнат, я не) до някакъв си изключителен контраразузнавачески диамант ( като да речем, как някой си прекопирвал след работа на ръка чертежите на някаква си изключително важна социалистическа машина за да ги продаде на Запад за долари. хо-хо-хо-хо, хи-хи-хи-хи, ха-ха-ха...предполагам че не е било на мотопед "Балкан" или пък касетофон-плейър "Монтана"image. А иначе, какво?
Ами Бончо не обича Съветския съюз и смята че другарят Леонид Брежнев е изключително тъп...хелоо-оу...да бе...и че водата е мокра. Или пък: А пък Бончо онзи ден се срещна с Калинка, влезнаха в гарсониерата и, докато съпругът и беше на трудовия си пост и прекараха там 3 часа и 18 минути ( от 10:15 сутринта, та чак 1 часа и 33 минути)...и к"во сега...ами компроматче...ха Бончо нещо нагази лука...ха тръгнат да му припомнят за тия три часа и осемнадесет минути, като че ли не е там само някаква си епизодична обмяна на телесни течности( и то с пълното съгласие на "другата страна"image, ами нещо с кой знае каква си епохална значимост.
Помислете си за ония милиони часове загубени от "будното" народонаселение в извършването на такива задачи и после не се чудете защо комунизма си бил отишъл, въпреки огромните старания на партия и правителство никога да не се случи такова нещо.
Ами то колкото и да се опитваш да надхитриш врага, като го подслушваш, следиш, записваш и там му ебаваш майката психически, рано или късно твоят живот ще стане отвратителен. Със сигурност животеца на тия хора е бил кошмарен. Ами след като са знаели лостовете на "машината" представяте ли си какво им е било? Ами нито могат да споделят с приятел нещо което наистина ги вълнува, нито да го "топнат", ако им се "отвори парашута", нито пък да "бръкнат в казана на потенциално опасните знания и занимания". Живуркат си своя тъп и безцветен живот и се опияняват от "криволиченията на лошите". И ето я най-голямата гнусотия: Техните триумфи са в действителност свързани с преебването на другарче! Представете си такъв живот, а?
Някак си много ще ми е интерсно да чуя мнението на някой от самите тях:
С каквито и глупости и патриотични виагри да ви е пълнил главата вашия "оперативен работник" ( или както се казва там оня на който снасяте информацията) не ви ли е било някак си гадничко че вашия оргазъм е в действителност свързан с "почернянето на нечия друга съдба" и фактът че това е човек, който на всичкото отгоре ви е считал за близък и ви е доверявал някои свои мисли в моменти когато наистина е смятал че сте единомишленици ще страда заради вас?
То в реалния живот, както гледате в момента тия същите се третират като "достойни синове" на Родината. Те самите ( като Сокола, да речем) се гордеят че са служили на Майка България и дори и сега са на ключови позиции ( ами то йерархичното израстване много често се дължи и на знания и индстинкит придобити при дългогодишно доносничество. Освен това те имат и този, просто задължителен за кариеромислещи и амбициозни типажи душевен мазол, който ги прави нечуствителни към много от деянията които за нас, обикновенните хора са си емоциопредизвикващи.)
Ама, каквото и да говорим, ние няма да ги променим. Те ще са си сред нас, ще ни бутат с лакти, ще ни топят и ще ни дърпат сутлияша от масата.
Какво да правиш? Характер. И хич даже не се опитвайте да ги превъзпитавате...те се мислят за амбасадори на ПРАВДАТА и само ще ви гледат като млада булка - точилка.
image 
31 Jan 2006



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 812257
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930