Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2013 13:37 - Политиката и без това е само "циркаджийската страна" на икономиката.
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 845 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако трябва да се търси вината някъде, то не би трябвало тя да бъде търсена в личността на бай Цар. Той е един доста фин и изискан човек, който е далеч по менталност от онази паплач която се дотътри в неговите редици.
 Като се започне от оня селския битълс Стоянчо, та се стигне до хазартния специалист Гошко. Да не забравяме, обаче че статистически погледнато във всяка случайна сбирщина на хора могат да се намерят както и "попълнители", така и "оцветители". Не може да се отрекат някои от добрите попадения в кадрите на това правителство - като Мони Паси, Лидия Шулева, Свинаров. Е, вярно е, че това стадо си има повече мърша, ама пък, реално погледнато (да ме извиняваш тоя път Евгений ), който и да е на власт - все тая.
Политиката и без това е само "циркаджийската страна" на икономиката. Които и да са клоуните, ако икономиката не върви, всички ще "го духат" и ще проклинат.
Върви ли- броят на църкащите ще понамалее. Толкова.
Разбира се, правителства будещи доверие и оптимизъм, потенциално съживяват икономическия подем ( особенно пък ако и икономическата им политика е с такава насоченост ).
До голяма степен държавите си работят на автопилот и който и да е на авиаторската седалка трябва само да следи апаратурата и в много редки случаи да прави някакви си същественни корекции.
Така че, всички които очакват чудеса от някой нов МЕСИЯ, винаги остават дълбоко разочаровани. Така стана и със Симеончо, така ще стане и със следващия и с по-следващия и с още по-следващия. Докато избирателят не разбере веднъж за винаги, че неговото собственно бъдеще зависи най-вече от него самия, а не от кормчията, ще има и разочаровани и дълбоко обидени и "сменящи цветовете" и какви ли не още трагични герои.
Та, Евгений, според мен, не политиката е дефицитна, а правото.
( много добре си го описал, но просто си му поставил грешен етикет )

30 Sep 2004



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. antivlaks - :)
29.08.2013 15:20
А според мен ПРАВОТО и ПОЛИТИКАТА (в тесният смисъл) наистина са дефицитни !
Единственото което е в "артък" са политикантите и "администраторите" ...........ъъъъ и чалгите !
цитирай
2. gratzian - Съгласен...освен за чалгите
29.08.2013 15:58
След като има толкова много хорица които харесват тази музика, ами нека си я слушат, в края на краищата. Нито вода иска, нито хляб. Гледат си хората силиконови цици, млади путки с "аспиринови" мозъчета и самочувствие на "divas"...щракат с пръсти, хвърлят салфетки и изобщо...демонстрират плебейски рахатлък...след като я има тази прослойка - тя с нищо не пречи на другите да си абсорбират техните радости.
Оставете ги хорицата да се радват на нещо - тъй де...то всичко друго, както гледате не им е кой знае колко наред. Защо трябва да им се отнемат радостите за "душата им"?‌
цитирай
3. antivlaks - Не ща тарля на одъра !
29.08.2013 19:49
То да беше само музиката ..........щях да съм щастлив ! Нека си я слушат колкото си щът , а ако намалят малко - даже нямаш и да ги забелязвам !
Но "чалга" е и онзи дето паркира джипа си точно пред входа на къщата ми,"чалга" е и пишлемето с БееМВето дето без малко да ме "издуха" в канавката ,"чалга" е и "плондерът" дето се мъчеше да се изкъпе със шампоан в морето (да не си кривя душата - тоя поне ме разсмя ) .......та не всички "чалги" са безобидни и срещу тях "скачам" !
цитирай
4. gratzian - Ами то тогава щеше да бъде изграден комунизма
29.08.2013 21:32
Ами, че точно заради това комунизъм не е възможен.
Ако всички бяха идеални, то пък щеше да е ужасно скучно. Представи си само - улиците изпълнени с учени и претенциозни копелета които само си говорят за Хайдегер, Киркегор, Платон и Борхес (‌да речем), в таксито слушаш Стравински, в трамвая - Равел плавно се пласти между вежливите граждани...и всеки един ти отстъпва седалката си да седнеш...еба си...и няма да има фрезисти, кофражисти, бояджии, фризьорки и педикюристки...всички ще са барем в БАН. :)
Ужас, ужас...недей и да си го помисляш това! :)
цитирай
5. antivlaks - :D
29.08.2013 22:18
Ти да не си бил във Фрайбург !?
Поне така беше преди двайсетина години !
цитирай
6. gratzian - Canada
29.08.2013 23:19
I'm in Canada for 25 years. ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 811967
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930